SRCE: Nemojte nam poklanjati naše, vratite prvo ono što ste oteli!

LESKOVAC

Ako znamo da nam je vladajući režim u neprekidnoj predizbornoj kampanji, kako onda da znamo da je predizborna kampanja, ona stvarna, zaista u toku? Znamo to po tome što grad, poput države, naprasno počinje da brine o najosetljivijim kategorijama: penzionerima, osnovcima i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Zaboravljajući da bi o njima trebalo brinuti stalno, izlaziti u susret njihovim potrebama kad god je to neophodno, naši gradski oci, koji to i nisu, odjednom su shvatili da su stanovnici ekonomskog tigra egzistencijalno ugroženi, pa neposredno nakon raspisivanja izbora počinju sa podelom paketa pomoći i finansijskih injekcija penzionerima, odlučuju da refundiraju sredstva za kupovinu udžbenika osnovcima (usred školske godine), prosvetne radnike angažuju da organizovano vode decu na fudbalske utakmice.

Ono što pre svega treba da znamo je oni nama ne daju ništa. Oni koriste sredstva iz budžeta koji mi punimo. Oni bi trebalo da budu naši službenici. Ništa više.

Na apele koji su se svakodnevno čuli kako od strane finansijski iscrpljenih građana, tako i od strane nas koji tvrdimo da umemo i možemo mnogo bolje od njih, ostajali su nemi. Kada je opozicija jasno i glasno isticala da deca iz Leskovca ne smeju biti različita od dece iz prestonice, i da zaslužuju besplatne udžbenike, nazivani smo populistima. Kako bismo onda nazvali ovo što se dešava sada? Sindrom iznenadne brige o deci i starijima? Ili možda još jedan način beskrupulozne borbe za održanje urušene vlasti? Da li gradonačelnik, koji to nije, želi da se zahvali deci koja su ga tražila u kabinetu kada je bio odsutan? Da li prosvetni radnici uživaju u radnoj obavezi u vidu odvođenja dece na utakmicu, podsetivši se još jednom stadiona kao simbola megalomanije koja ne poznaje granice, i sjajne fasade koja sakriva untrašnju bedu?

Gradski odbor stranke Srbija centar se najsnažnije protivi ovakvoj zloupotrebi javnih resursa u službi predizborne kampanje. Čvrsto stojimo iza uverenja da o penzionerima, osnovcima, građanima, treba brinuti i u njihovu korist raditi svakodnevno. Da se ne sme čekati crvena zastavica koja signalizira pad popularnosti režima da bi se ove kategorije izvukle kao kec iz rukava. Da mrvice bačene osiromašenom narodu ne smeju biti slamka spasa za koju će se ovaj davljenik uhvatiti.

Na ovaj način apelujemo na sugrađane da prepoznaju igru koja je mnogo puta do sada odigrana. Da ne nasedaju na narativ “podele pomoći”. Dragi sugrađani, poklanjaju vam ono što je već vaše! A za početak, neka prvo vrate ono što su oteli! navodi se u saopštenju.(kraj) saopštenje/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare