Cakić: Pokušali su da me otpuste zbog izlaganja u Skupštini Srbije, sada me rasporedili na najniže radno mesto

LESKOVAC

Poslanik opozicione Poslaničke grupe “Zajedno” u Skupštini Srbije Nebojša Cakić, koji je i jedan od lidera Grupe građana “Za Leskovca ZAJEDNO” rekao je da su, zbog njegovih izlaganja i oštrih kritika vlasti , pokušali da ga otpuste iz Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u kome radi više od dvadeset godina.

On je dodao i da je sada premešten na najniže moguće mesto u tom zavodu.

Cakić inače jedini ima u leskovačkoj i vranjskoj filijali položen i pravosudni ispit i pravo zastupanja pred sudovima.

Cakić je tokom rasprave o budžetu Republike Srbije optužio vladajuću većinu da su krenuli u jedan ozbiljan revanšizam prema njemu lično, i podvukao da se to dešava zbog njegovog izlaganja u skupštini. On je rekao „pokušali ste da me otpustite, a sada ste me rasporedili na najniže moguće radno mesto“, „zahvalivši“ tokom replike poslaniku SNS Jovanovu „što ste potvrdili da ste se ozbiljno bavili sa mnom i da ste to uradili u pokušaju da sprečite poslanika u vršenju njegove dužnosti na način što ga uslovljavate ugrožavajući mu egzistenciju.“

Cakić je optužio vlast da preko republički budžet za 2023. godinu i dalje daje bogatima, a uzima od siromašnih, te ocenio da je „budžet duboko koruptivan. Bogati su oni koji plaćaju porez na dobit, to su ljudi koji plaćaju porez na imovinu, a od njih skoro ništa ne uzimate. Pola budžeta punimo mi obični građani preko PDV-a. Vi ste čak zloupotrebili i oduzeli nadležnost skupštine. Na maltene svakom drugom mestu u budžetu piše „raspored korišćenja ovih sredstava vršiće se u skladu sa posebnim aktom Vlade Srbije“. Dakle, oni sebi odrede 30, 50, 200 milijardi i kažu to ćemo mi da trošimo onako kako mi hoćemo, a odlično znamo kako to ministar Siniša Mali hoće da radi, jer tu je Milenijum, tu su svi mogući i nemogući korupcionaški skandali vezani direktno za njega. Pogledajte Ministarstvo poljoprivrede, od 30 milijardi koliko je predviđeno, 80% će deliti Vlada. Pa šta će da radi ministar i ministarstvo, kad ono raspolaže samo sa 20% svega? Ono što niko ne pominje, Republički fond za zdravstveno osiguranje u kome ja radim, koje ima 20% od ukupnog budžeta Srbije, tamo se to duboko korupcionaški troši i to ministar Siniša Mali, koji je postavio direktorku fonda u stanje VD, odlično zna. Ja znam, ali još uvek nemam dokumenta, koji su ugovori pod službenom tajnom, gde su aspiratori, gde su lekovi, sve je to pod tajnom, ali nema više tajni, sve izlazi i izaći će. Ceo ovaj budžet omogućava ljudima u izvršnoj vlasti da obavljaju koruptivne poslove, nema ni jednog uslova i kriterijuma kako se nešto radi,” rekao je Cakić.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
1 godina pre

Pa kad nećeš da budeš naš pa da radiš šta znaš, gospodine opozicioni poslaniče. Zato ima onih koji i ne dolaze na posao i dobijaju platu, ili mogu da se udalje kad im je ćef. A šef možeš da budeš i sa kupljenom diplomom.
A ove diplome su posebna priča. Medicinska sestra završi kurs i odmah dobije posap. A tek ekonomista, pravnik, sudija, advokat, menadžer, učitelj, nastavnik,… Samo da si podoban. A visokih škola ima u mnogo podruma, a ima i vrlo jeftinih diploma. Još imate i popust, ukoliko ste zaslužni član.

Ivan
Ivan
1 godina pre

Verovatno za istu platu , manja odgovornost za iste pare to i nije lose