Bulatović: Poljsko mleko u srpskoj „Kravici“ – Šta radite bre?!

BEOGRAD

„Upravo kako sam i upozoravao, mlečno govedarstvo u Srbiji je doživelo potpuni debakl! Naš nekadašnji gigant proizvodnje i prerade mlečnih proizvoda „Imlek“ počinio je frapantnu prevaru građana Srbije, tako što je zloupotrebio svoj najpoznatiji brend „Moja kravica“, pakujući u tetrapak ovog brenda mleko poljskog porekla! Zahtevam od ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković hitnu reakciju povodom ovog skandala u kome su direktno prevareni potrošači širom Srbije“, rekao je narodni poslanik i zamenik predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Republike Srbije Dejan Bulatović.

„U protekle dve godine nebrojeno puta sam upozoravao bivšeg ministra poljoprivrede na to da je stočni fond u Srbiji potpuno desetkovan. Predlagao sam niz mera koje bi stočarima pomogle da prebrode ovaj težak period. Kao odgovor sam dobio potpuno ignorisanje, a građani Srbije su se suočili sa nestašicom mleka. Jedan od prvih problema u poljoprivredi na koji sam jasno upozorio ministarku Tanasković upravo je goruće pitanje stočarstva koje iz dana u dan propada. Sada imamo situaciju da „Imlek“ potura u svom tetrapaku uvozno mleko iz Poljske. Zbog toga, ali i svega ostalog što se dešava u poljoprivredi, moram javno da upitam – šta radite to?“, istakao je Bulatović.

„Zbog svega navedenog, nastavljam da insistiram na merama za koje verujem da ministarstvo poljoprivrede treba hitno da primeni. To je svakako ponovo podizanje subvencija na 12.000 dinara po hektaru, garantovanje otkupnih cena poljoprivrednim proizvođačima koji potpišu ugovor sa državom, ukidanje akciza na gorivo za poljoprivrednike, ali i podizanje subvencija po grlu stoke“, zaključio je Bulatović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare