Bulatović: Građani Niša koristiće auto-put oko grada besplatno

    NIŠ

                         Građani Niša koji budu koristili auto-put kao obilaznicu oko grada, nakon postavljanja novih naplatnih rampi, moći će to pravo da ostvare besplatno, poručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Građani će ovo pravo moći da ostvare sa karticom koju će dobiti besplatno na zahtev.

                        „U narednih nekoliko dana na sajtu grada i na sajtu Puteva Srbije imaćemo sve informacije oko načina i procedure kako će se doći do „Gradske karte“. Nju će moći da koriste svi građani Niša koji žele da ostvare pravo korišćenja auto-puta na relaciji oko Niša besplatno“, rekao je gradonačelnik Bulatović. „           

Kompletan  postupak dobijanja ove gradske karte biće besplatan za  građane,tvrdi BUlatović.

Dovoljan će biti zahtev koji građani podnose i „Gradska  karta“ će stići na kućnu adresu svakog od  zainteresovanih građana , odnosno vozača, koji žele da preuzmu ovu kartu  i da autoput oko Niša koriste besplatno“.

                         Postupak nakon podnošenja zahteva za dobijanje kartice  trajaće nekoliko dana, a naplatne rampe će početi da rade onog trenutka kada se pusti  autoput prema Dimitrovgradu i dalje prema Istanbulu.

                          Bulatović je rekao da će nove naplatne rampe kod Malčanske, Matejevačke, Komrenske i KP-Domske petlje,  olakšati protok automobila, a na ovaj način se stvara i uslov za uklanjanje naplatne rampe Nais.

                          „Dovoljno je da  se podsetimo kilometarskih kolona posebno u letnjem periodu i čekanja naših sugrađana  i vozača, isključenja kod Aleksinca i vožnje  starim putem da  bi se došlo do grada. Na naplatnoj rampi Nais  imamo 11  propusnih kanala. Ovim  novim režimom na svim petljama oko Niša   imaćemo ikupno 16  naplatnih  rampi, odnosno propusnih  kanala, koji će  omogućiti i brži protok saobraćaja i izlazak na autoput i bržu komunikaciju“, istakao je gradonačelnik Niša.

                          Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istako da grad  ima izuzetnu saradnju sa Putevima Srbije, kao i njihovu podršku.

                          „Tu mislim i na Vladu Srbije koja obazebeđuje sredstva i za sređivanje putne infrastrukture na teritoriji grada Niša. Ove godine su ti  iznosi bili veći od, možda, ukupnih iznosa za zadnjih  deset godina. Toliko je novca izdvojeno da se to približava milijardi, negde oko 950 miliona je u ovoj godini izdvojeno kako bi se pomogla i rekonstruisala putna infrastruktura na teritoriji grada Niša“, zaključio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека