Bujanovac : Projektom do stočne pijace

BUJANOVAC

 

Opštinsko veće danas je izdvojilo 2,1 milion dinara iz budžetske rezerve za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju stočne pijace – projekat vredan 35 miliona dinara koji bi, po očekivanjima opštinskih vlasti, trebalo da se finansira iz fondova Evropske banke.

Po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, Opština Bujanovac je ušla među pet lokalnih samouprava u Srbiji čiji su kandidovani projekti prošli prve dve faze procene, što daje razloga za optimizam i drastično povećava šanse za dobijanje sredstava, jer je obezbeđivanje projektne dokumentacije praktično poslednji uslov.

“Veliki broj meštana naše opštine živi od stočarstva i upućeni su na tu pijacu, a zbog lošeg stanja tog prostora dešava se da sanitarna i veterinarska inspekcija zatvaraju pijacu i na više meseci. Ovim projektom bi ispunili sve sanitarne uslove i dobili jedan potpuno opremljen prostor”, istakao je Kamberi na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Iz budžetske rezerve je izdvojeno ukupno 5,5 miliona dinara, pored dokumentacije za stočnu pijacu, ovim novcem će, pored ostalog, biti finansirana i izrada dokumentacije za projekte renoviranja i sanacije dve škole, u selu Klenike i u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare