Budžet Vranja veći od tri milijarde

VRANJE

Grad Vranje je planirao budžet za 2017. godinu od 3 milijarde i 53 miliona dinara.

Bužet za narednu godinu, osim vraćanja dugova treba da pokrije i tekuće finansiranje, rekao je na konferenciji za novinare Ivan Stanković, član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije.

„Ukupan dug koji grad mora da vrati je 950 miliona dinara. To su obaveze iz prethodnog perioda, koje moraju da budu izmirene u 2017. godini. Prilikom projektovanja budžeta nastojali smo da pažnju posvetimo vraćanju dugova, tekućem poslovanju, izmirenju plata, odnosno svim ugovorenim obavezama koje moramo da pokrijemo. Tek nakon toga možemo da krenemo u razvoj grada. U nove poslove ćemo krenuti zavisno od razduživanja. Budžetom smo predvideli da Grad može da se zaduži sa nešto više od 300 miliona dinara. Za tim ćemo posegnuti samo ako se mora“, rekao je Stanković.

Do kraja meseca namenski transfer od Republike biće 33 miliona dinara. Lokalna samouprva smatra da taj transfer mora da bude veći srazmerno veličini grada i u poređenju sa drugim sredinama.

Gradski većnik za finansije kaže da će grad nastojati da poveća nivo lokalnih prihoda i da će se boriti za sredstva koja su zarobljena u preduzećima koja su u restrukturiranju.

Budžet Grada Vranja za 2017. godinu trebalo bi da bude usvojen na narednoj sednici gradskog parlamenta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare