BUBA RUSE I OSTALO

LESKOVAC

Na današnjoj  sednici dato je zeleno svetlo na Program sistemske dezinsekcije na teritoriji grada Leskovca za 2016. godinu.

Sistemska dezinsekcija ove godine podrazumeva najpre postupak suzbijanja larvi komaraca u ranim prolećnim mesecima, kada počinje njihovo razmnožavanje. Takozvana larvicina metoda sprovešće se na površini od oko 30 hektara, a slučaju pojave većih površina pod stajaćom vodom i na većim površinama. Nakon toga radiće se suzbijanje odraslih formi komaraca u intervalima od 15 do 21 dan. Ovaj tretman će se obavljati po već određenoj maršuti, na predlog nadzornog organa.

Radiće se i na suzbijanju krpelja na svim zelenim povrinama u gradu, a naročita pažnja biće posvećena parkovskim površinama, reč je o površini od oko 40 hektara.

Što se tiče suzbijanja buba švaba, buba rusa i drugih štetnih insekata u stanovima, u gradu će ove godine biti tretirano oko 7.000 stanova, a radiće se i u pomoćnim i poslovnim opštinskim prostorijama, Leskovačkom kulturnom centru, Muzeju, Bibilioteci, zgradi okruga i Skupštine grada.

“Dobijanje saglasnosti Gradskog veća je prva faza, druga faza je izbor najpovoljnijeg ponuđača, treća faza je sprovođenje same akcije, koja će trajati minimum 35 radnih dana, i četvrta faza je evaulacija i procena uspešnosti sprovođenja sistemske dezinsekcije, rekla je načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić.

Akcija sistemske dezinsekcije finansiraće se sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare