Broj mlađih pčelara stalno raste

LESKOVAC

Na drugoj uzastpnoj jedinstvenoj izložbi domaćeg „Leskovačkog ajvara“, zimnice, meda, vina i domaće voćne rakije, posebnu pažnju brojnih posetilaca privukao je štand mlađe pčelarke Marine Petković iz leskovačkog pomoravskog sela Donji Bunibrod. Izložba je održana do kasnih popodnevnih sati u ponedeljak 3. oktobra na platou dvorišta etno kuće Šop Đokić u užem centru Leskovca. Mlada pčelarka iz živopisnog Donjeg Bunibroda mogla se pohvaliti brojnim posetiocima lepo uređenog štanda na ulkazu u etno-kompleks.
Nijedna Leskovčanka koja je obišla ovu jedinstvenu izložbu, na kojoj se kuvao ajvar i nudila zimnica, nije mimoišla Marinu da čuje njene savete kako odnegovati lice i telo uz pomoć pčelinjih proizvoda. Marina ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo od pre par godina pod imenom „Marinin med“ i poseduje oko 100 košnica pčela u svome vlasništvu lociranih na levoj obali Južne Morave. Marina Petković ima višegodišnju porodičnu tradiciju u pčelarenju, a kupcima nudi prvoklasni med u saću, pergu, propolis, vosak i polen, upakovani u luksuznu ambalažu po prigodnim cenama. Ona je član Udruženja pčelara Leskovca, tamošnje pčelarske zadruge, mentorka je i predavač na brojnim skupovima za mlađe pčelare.
-Od malih nogu se bavim pčelarenjem, jer je to dugogodišnja porodična tradicija, od predškolskih dana sam sa ocem u ovom divnom poslu. Broj mlađih pčelara iz godine u godinu stalno raste što me raduje…- govori Petkovićeva.
-Posetiocima ove izložbe preporučila sam najnoviju kolekciju sapuna i druge kozmetike od meda i lekovitog bilja prigodno upakovanih i pogodnih za poklone najdražima, – strpljivo pokazuje radoznalim damama svoje najnovije proizvode u danu kada je Leskovac više ličio na zimu nego li na ranu jesen…

Toma Stevanović

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare