Branislav Jovanović : Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima!

NIŠ

„Ovo je godina kada se radovi na stadionu „Radničkog“ moraju nastaviti i prestanite sa daljim ponižavanjem Niša, obzirom da su završeni stadioni u Leskovcu, Loznici, Zaječaru, a u Novom Sadu se radi drugi stadion“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša, prenose u saopštenju iz te koalicije.

On je podsetio da fudbaliski klub „Radnički“ slavi 100 godina postojanja ove godine i da je proslava krenula bakljadom na stadionu.

„Mi pamtimo kad su navijači ovog fudbalskog kluba vršili opravdani pritisak na tadašnje gradsko rukovodstvo da se već urušeni stadion izgradi. Naravno da je to prihvaćeno jer se radi o civilizacijskoj i sportskoj potrebi svakog grada, a pogotovo univerzitetskog kakav je Niš“, naglašava Jovanović.

Prema njegovim rečima na nivou Republike Srbije donet je poseban zakon o pomoći sportskoj infrastrukturi gde su obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Radničkog“ i rekonstrukciju sportske hale „Čair“.

„Stadion je izgrađen u ovoj fazi u kojoj je danas, a onda je došlo do smene lokalnog rukovodstva i od tada se stalo sa radovima. Niš zaslužuje stadion koji će po veličini biti iza beogradskih stadiona“, zaključuje Jovanović i dodaje na kraju.

„Mnogi se žale da je stadion oštećen, ali ne zbog nekvalitetnih radova nego je po projektu trebalo odmah da bude pokriven. Logično je i da bi se svaka kuća oštetila kada bi dvanaest godina bila bez krova. Grad i Radnički se vole delima, a ne rečima,“ navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare