Božićni pokloni za  male heroje

NIŠ

Tradicionalno, „Edukacioni forum centar“ i ove godine pred Božić pripremio je darove za pacijente hematoonkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Pored uobičajenih darova za najmlađe, ove godine pripremljeni su i simbolični pokloni za majke koje borave sa decom na ovom odeljenju, kao i određena oprema koja će pacijentima olakšati vreme provedeno u bolnici. Ovom prilikom su glumci Lutkarskog pozorišta u Nišu za mališene izvali i predstavu. Ovo je peta godina kako „Edukacioni forum centar“ na ovaj način obraduje mališane za najveći hrišćanski praznik. Mališani su dobili paketiće, igračke, knjige, dva lap topa, televizor, a mame posuđe za koje su rekle da im nedostaje u kuhinji.

                                „Edukacioni forum centar“ se svake godine, pet godina već, sete da naprave divnu predstavu za našu decu koja, na žalost, u vreme praznika moraju da borave kod nas. Daruju im poklone, paketiće, a pre svega ljubav šro je i najvažnije i na tome smo im jako zahvalni“, kaže  profesor dr Jelena Vojinović, rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC  Niš.

                                Prema njenim rečima trenutno se na Klinici nalazi 50 malih pacijenata.

                                „To svakako nije dobro ali je posledica činjenice da trenutno vladaju velike epidemije respiratornih i digistivnih infekcija među decom koje zahtevaju hospitalizaciju i intenzivnu negu. Za sada je sve pod konktrolom a mi bi smo voleli da se to završi što pre i da se deca vrate svojim kućama. Prosečan broj hospitalizacije na godišnjem nivou je oko 4.500. Mi smo referentni centar za celu Jugoistočnu Srbiju tako da su kod nas  hospitalizovana deca iz celog regiona“, kazala je Vojinović.

                             Poklone su dobila i deca koja se leče na Odeljenju hamatoonkologije Klinike za pedijatriju.

                              „Hvala svim dobrim ljudima koji se uvek  sete  dece  koja nisu sa svojim porodicama u vreme kada se svi radujemo lepim stvarima i to vreme provode u bolničkoj sredini. Svaki znak pažnje njima mnogo znači kao i ova akcija. Osmeh i ljubav su uvek najbolja terpaja“, istakla je dr Danijela Jovanović Petković, načelnica Odeljenja hamzoonkologije Klinike za pedijatriju UKC Niš.

                              Ljudmila Miladinović iz   „Edukacionog forum centar“ ističe da oni svake godine na ovaj način žele da obraduju mališane koje trenutno vode svoju najvažniju bitku, bitku za život.

                               „Na ovaj način dajemo podršku i njima i njihovim porodicama ali i lekarima koji se danonoćno bore za njih. Hoćemo da svaki naredni praznik provedu kod svojih kuća sa svojim najmilijima i ovo je samo jedan tren naše  pažnje kojim želimo da im pokažemo da nisu sami u toj borbi, a  naša je želja da iduće godine ove praznike provedu sa u svojim kućama sa svojim najmilijima“, poručila je Ljudmila Miladinović.                             Ona je dodala da se ove godine odazvao najveći broj donatora među kojima je i Klub niških privrednika „Naisus“, Kompanija Forte, Žitopek, Narodna biblioteka, Lutkarsko pozorište u Nišu, redakcija emisije „150 minuta“ i mnogi drugi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare