BOJNIK: PROTESTI ZBOG ODBIJANJA KOMISIJE DA PRIHVATI TRI LISTE

BOJNIK

 

Pedesetak gradjana provelo je celu noć u skupštinkoj sali opštine Bojnik protestvujući tako  zbog odluke Opštinske izborne komisija u tom emstu da ne prihvati tri izborne liste , dve grupe gradjana i jednu DS.

Opštinska izborna komisija najpre nije htela da usvoji  Grupe gradjana „Miomir Ljubić-Bojnik pobedjuje“ zbog reči „pobedjuje u nazivu“, rekoa je za FoNet drugi na toj listi Aca Jovanović.

 

„Mi smo izmenili naziv liste ali je sada, kažu, problem to što se medju  odborničkim kandidatima na njoj nalazi  osoba koja kao civilno lice radi u policiji i zbog toga ne žele da prihvate listu. Postavljamo pitanje da smo u Beogradu predali izbornu listu da li bi se tamo istraživalo  ko je ko i gde  radi  od kandidata na izbornim listama“? Mi tvrdimo da je  Ustavom Srbije zagarantovano pravo svakog punoletnog gradjanina da bira i da bude biran i smatramo da na ovaj način oni krše Ustav“ rekao je Jovanović.

 

On je dodao da je deo izborne komisije , koja broji desetak članova, glasao protiv ove izborne liste i  da ona nije prihvaćena.

„Predložili su da tog kandidsata brišemo sa izborne liste ali mi to ne prihvatamo jer smatramo da Opštinka izborna komisjia ovako krši njegovo pravo da bude biran“, objašnjava Jovanović.

 

On optužuje sadašnjeg poverenika i nosioca liste SNS u Bojniku   Nebojšu Nenadovića, inače bivšeg predsednika opštine Bojnik ispred DS , da stoji iza ovakvih odluka komisije.

 

„To je strah od naše liste jer oni znaju koliki uticaj  i poštovanje svaki od kandidata na našoj listi ima u opštini Bojnki“, kaže i dodaje da je to jedina lista koja može da se suprotstavi vlasti naprednjaka u toj opštini.

 

 

Jovanović podseća da je Nenadović , zbog sumnji da je zloupotrebio  novac namenjen socijali u prošloj predizbornoj kampanji, kao kadar DS, i kupovao glasove birača,  bio uhapšen i „ležao“ u pritvoru.

 

On kaže da  je strah od političke konkurencije razlog za odbijanje i listi Grupe gradjana Nebojša Radonjić i DS kod kojih je kao razlog naveden naziv liste  „Mladi pobedjuju“.

 

Grupe gradjana Miomir Ljubić najavljuje da će se žaliti Upravom sudu na ovu odluku Opštinske izborne komisije ali i radikalizaciju prostesta i blokadu ulice ispred opštine ukoliko ne dobiju mogućnost da učestvuju na lokalnim izborima.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare