Bojnik domaćin prvog međunarodnog turnira reprezentacija u košarci u kolicima u Srbiji

NIŠ-BOJNIK

Prvi reprezentativni turnir na teritoriji Srbije u košarci u kolicima održaće se u Bojniku, a na turniru će, pored reprezentacije Srbije, nastupiti i reprezentacije Bugarske i Crne Gore. Pokrovitelj Međunarodnog turnira  u košarci u kolicima “Bojnik 2021” koji se održava tokom vikenda su Opština Bojnik i  Saveza košarkaša u kolicima Srbije kao i KKK Nais. Pre tačno godinu dana u Beloj Palanci je odigran istorijski prvi susret državnih reprezentacija, Srbija – Bugarska, na teritoriji Srbije. Sada ponovo jug Srbije ispisuje istoriju košarke u kolicima u Srbiji.

                 „Izuzetno mi je drago što sam ponovo sa svojim momcima na ovom jedinstvenom sportskom događaju u okolnostima u kojima se nalazi planeta. Čekamo Evropsko prvenstvo B divizije u Grčkoj u drugoj polovini godine, a svaka utakmica je odličan test za mlade igrače koji se takmiče za nacionalni tim“, rekao je selektor Slobodan Banjac.

             Željko Ćirković, kapiten reprezentacije, dodaje:

               „Zbog povrede sam propustio utakmicu u Beloj Palanci, što je bio prvi nastup naše reprezentacije na teritoriji Srbije. Ovog puta želim da budem deo istorije koju stvaramo nekoliko godina, da pomognem mlađim igračima kao kapiten i istovremeno im pokažem kako da postanu član reprezentacije “.

            Bojnik je preko 100 dana dom KKK Nais. Već izvesan broj meseci košarka u kolicima „stanuje“ u Bojniku.

           “Zahvalan sam sportskim prijateljima iz Bugarske i Crne Gore na „iskoraku“ u ovim složenim vremenima za sport. Iako publike neće biti, gledaoci će sve tri utakmice moći da gledaju uživo na Youtube kanalu South Media“, rekao je predsednik SKKS-a, Vladimir Kuzmanović.

            Dva predstavnika KKK Nais „ispisuju istoriju“ u Bojniku, igrač Aleksandar Dinić i fizioterapeut Tomislav Kojadinović. Predstavnici rukovodstva KKK Nais ne kriju ponos zbog te činjenice.

             „Drago nam je što je prihvaćena inicijativa KKK Nais za odigravanje turnira u Bojniku, kao što je prihvaćena i prošle godine za odigravanje utakmice u Beloj Palanci kada je nekoliko naših igrača nastupilo za reprezentaciju,Aleksandar Dinić, Slaven Nonković, Bratislav Kostić, Boban Stanković i Filip Jovanović. U Bojniku će nastupiti Aleksandar Dinić, kao i Filip Jovanović,sada igrač drugog kluba. Fizioterapeut Tomislav Kojadinović je, takođe, bio u stručnom štabu u Beloj Palanci, sada je ponovo angažovan. Bojnik će biti sjajan domaćin, u to se ne sumnja. Biće to spektakl, nažalost bez gledalaca“, rekao je predsednik KKK Nais, Marko Aleksandrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare