BIRODI: Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije ne reaguje na predstavku zbog etiketirajućeg e-maila savetnika u ministarstvu, Ištvana Kaića, upućenog direktoru BIRODI-a!

BEOGRAD

Nakon objave saopštenja u kojem je BIRODI ukazao na istraživačke manjkavosti analize izveštavanja N1 i Nova S tokom izborne kampanje, koja je objavljena u Informeru, Ištvan Kaić, između ostalog savetnik u Ministarstvu informisanja i telekomunikacije, uputio je Zoranu Gavriloviću, direktoru BIRODI-a, uvredljiv e-mail, iako Kaić nije pomenut u BIRODI saopštenju:
„…si dotakao dno, neznalico manipulativna. Ti koji sebi dozvoljavaš kategorije „pozitivno“ i „izrazito pozitivno“? Sramoto jedna. Tako vraćaš dug korporaciji koja od tebe pokušava da napravi kredibilnog stručnjaka.
BIRODI: Informer iznosi nepreciznu i manipulativnu sliku medijskog ambijenta
Ali ja znam kakav si prevarant, nemoj to da zaboraviš.“

Istine radi, petočlanu skalu monitoringa medija (izrazito pozitivno, pozitivno, neutralno, negativno i izrazito negativno)  su uveli analitičari medija zbog potrebe preciznijeg monitorisanja izveštavanja.

1. decembra BIRODI se obratio Ministarstvu informisanja i telekomunikacija gde je Ištvan Kaić savetnik u ovom ministarstvu sa uverenjem da će ministarstvo da zavede predstavku i o tome obavesti podnosioca.

Činjenica da savetnik u ministarstvu šalje uvredljive e-mailove umesto da raspravlja o metodološkim apektima analiza medija urušava integritet ministarstva u čijoj nadležnosti javno informisanje i komunukacija, a koja je od strane UN stručnjaka označava kao toksična.
Sadržaj Kaićevog e-maila je dostavljen Posmatračkoj misiji Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), koji je u svom izveštaju navela “ da postoji atmosfera pritiska i smanjenog prostora za aktivnosti civilnog društva“.

Ovo nije prvi put da Ištvan Kaić iznosi neistine o BIRODI i Zoranu Gavriloviću plasirajući ih  u Informeru, koji ne dozvoljava odgovor na neistine.

BIRODI nalazi izveštavanja o televizijama sa nacionalnim pokrivanjem i N1 se i ovog puta poklapaju sa nalazima Posmatračke misije Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), navodi se u saopštenju BIRODI-ja. (kraj) saopštenje/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare