Bezbednost đaka kao prioritet

NIŠ

Avgust i početak septembra karekteriše obeležavanje i održavanje horizontalne i vertiklne signalizacije u „zoni škole“. Zaposleni JKP „Parking servis“ Niš svakodnevno su na terenu kako bi obeležavanje bilo urađeno kvalitetno i na vreme.

„ Početkom avgusta, kao i svake godine do sada, smo počeli obnavljanje celokupne signalizacije u zonama škola. Vertikalna signalizacija je obnovljena na svim lokacijama, osim u ulici Vojvode Putnika jer se navedena ulica rekonstruiše. Bezbednost je dodatno povećana prinudnim usporivačima brzina, čija obnova se radi tokom cele godine. Zarad bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na pojedinim mestima je i vidljiva horizontalna signalizacija osvežena, zbog neposredne blizine škole. Većina oznaka je urađena hladnom debelovučenom plastikom čime smo postigli da vidljivost oznaka traje duže, a kompletna horizontalna signalizacija biće završena do početka školske godine. Takođe, u blizina škola zamenjeni su pojedini stari semaforski uređaji novijim, koji obezbeđuju pouzdaniji rad, kažu u ovom javnom preduzeću.

                            Parking servis svojim angažovanjem pobrinuo se da deca kao osetljiva kategorija učesnika u saobraćaju budu bezbednija u blizini škola i vrtića, a ovim putem apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju.

                    Inače, JKP „Parking servis“ Niš na teritoriji Grada Niša, što na gradskom što na seoskom području, održava signalizaciju u zonama škola na 42 lokacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare