Bezbednost đaka kao prioritet

NIŠ

Avgust i početak septembra karekteriše obeležavanje i održavanje horizontalne i vertiklne signalizacije u „zoni škole“. Zaposleni JKP „Parking servis“ Niš svakodnevno su na terenu kako bi obeležavanje bilo urađeno kvalitetno i na vreme.

„ Početkom avgusta, kao i svake godine do sada, smo počeli obnavljanje celokupne signalizacije u zonama škola. Vertikalna signalizacija je obnovljena na svim lokacijama, osim u ulici Vojvode Putnika jer se navedena ulica rekonstruiše. Bezbednost je dodatno povećana prinudnim usporivačima brzina, čija obnova se radi tokom cele godine. Zarad bezbednosti svih učesnika u saobraćaju na pojedinim mestima je i vidljiva horizontalna signalizacija osvežena, zbog neposredne blizine škole. Većina oznaka je urađena hladnom debelovučenom plastikom čime smo postigli da vidljivost oznaka traje duže, a kompletna horizontalna signalizacija biće završena do početka školske godine. Takođe, u blizina škola zamenjeni su pojedini stari semaforski uređaji novijim, koji obezbeđuju pouzdaniji rad, kažu u ovom javnom preduzeću.

                            Parking servis svojim angažovanjem pobrinuo se da deca kao osetljiva kategorija učesnika u saobraćaju budu bezbednija u blizini škola i vrtića, a ovim putem apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju.

                    Inače, JKP „Parking servis“ Niš na teritoriji Grada Niša, što na gradskom što na seoskom području, održava signalizaciju u zonama škola na 42 lokacije.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Slavko Radosavljevic
Slavko Radosavljevic
10 meseca pre

Postovana gospodo, dobar dan. 
Specijalista sam za oblast ENERGETSKA ELEKTRONIKA i predlazem da na ulaz u svaki objekart kroz koji prolaze u te ustanove se instalira ELEKTRONSKA KONTROLA SVEGA STO POJEDINAC NOSI SA SOBOM I ULAZI U TE PROSTORIJE. 
BEZBEDNOST I NA OVAJ NACIN BICE ZNACAJNO POVISENA

Prof. Dr Slavko Radosavljevic, dipl. Ing.

Miki
Miki
10 meseca pre

E moj gospodine, šta dočekasmo. Da montiramo ovakve uređaje da štitimo decu, odnosno da se štitimo od njih. Ja sam ovakve uređaje video na aerodromima, a sada se javlja potreba da ih postavljamo i po školama.
Čini mi se da lečimo posledice, a ne uzroke. A o njima svi ćutimo, a čini mi se i da ih svi znamo. Zašto se ne vratimo samo korak unazad, da deci, pored prava, damo i obaveze?
Kad sam ja bio klinac, za svaki uočeni nestašluk u školi mi je sledovala kazna u vidu šamara, čupanja za kosu, prutom po rukama, … A ako se požalim roditeljima dobijem i od njih. I, morao sam da pre nestašluka prvo razmislim. Tada se govorilo da je “batina iz raja izašla”, a sadašnja deca su toliko zaštićena da nije normalno. Oni smeju sve, tako da imamo sve “maminu mazu do mamine maze”. Navikla deca da imaju sve, pa bi za neki hir i da ubijaju.
Pogrešili smo u Vaspitanju, na svim nivoima. I, svi prebacuju odgovornost jedni na druge, roditelji na školu, škola na roditelje, a ima i drugih oblika vaspitanja, kao preko sredstava informisanja, video igrica, filmova, političkih izjava, …
Inače, čini mi se da smo promašili temu. Ovde se radi o pešačkim prelazima, a mi pišemo o masakrima. Blam.