28. Pohod planinara ,,Kukavica 2022” – vrh Kita i kanjon Vučjanke

LESKOVAC

PSK „Kukavica“, 27. avgusta 2022. godine organizuje tradicionalnu akciju planinarskog saveza Srbije: 28. POHOD PLANINARA „KUKAVICA 2022“. PSK „Kukavica“, ovim poziva sve planinarske organizacije da upute svoje članove na ovu akciju planinara.


Program akcije je sledeći:

Subota, 27.08.2022. godina:
Do 08:00 Prihvat i prijava učesnika
U 08:00 Svečano otvaranje akcije i pozdravne reči domaćina
08:15 Polazak na stazu. Staza kreće od crkve Sv. Jovana Krstitelja, blagim usponom do zidina arheološkog nalazišta i zidina čuvenog „Skobaljić grada“.
09:00 – 09:15 Pauza.
09:15 – 09:30 Staza dalje nastavlja i spušta se do vidikovca stene „Sokolica“ i uzvišenja „Orlovo gnezdo“.
09:30 – 09:45 pauza
09:45 Polazak ka vrhu Kita 1004 mnv. Staza ide makadamskim putem, preko sela Šutilica do vrha. Očekivani dolazak na vrh je oko 12.00 časova. Zadržavanje na vrhu od 30 do 45 min. radi fotografisanja, predaha i pristizanja svih učesnika akcije.
12:45 Polazak nazad istom stazom i spuštanje sa usputnim pauzama po potrebi. Spuštanje do vidikovca Sokolica, a zatim sledi spuštanje do hidroelektrane u kanjonu reke Vučjanke, druge po starosti u Republici Srbiji, sagrađene 1903. god.
15:30 – 17:30 Pauza za predah, fotografisanje i razgledanje hidroelektrane i kanjona reke Vučjanke sa ručkom. Svečana podela Zahvalnica/Diploma.
17:30 Završetak planinarske akcije.


Nakon svečanog zatvaranja akcije, učesnici mogu nastaviti obilazak Grada Leskovca i uživati na „Roštiljijadi“ uz specijalitete sa roštilja i bogat zabavni program u centru grada.


KAKO DOĆI DO CRKVE SV. JOVANA KRSTITELjA U VUČJU?


Od Leskovca regionalnim putem Leskovac – Vučje. Prolaskom kroz centar Vučja nastavlja se pravo lokalnim putem do izlaska iz Vučja gde se nalazi crkva sa desne strane puta.


Potrebna oprema

  • Planinarska odeća i obuća za celodnevno pešačenje u letnjim uslovima.
  • Planinarski ranac za nošenje rezervne odeće i hrane – Obavezno. Ne koristiti tašne, torbe ili kofere i nošenje u rukama. Ruke moraju biti slobodne.

PRIJAVE

Dostaviti na adresu PSK „Kukavica“ 16000 Leskovac, Deligradska 5, ili na e-mail: psdkukavica@gmail.com, do 22.08.2022. god. sa naznakom broja učesnika i da li tu količinu obroka da planiramo za njih (pljeskavica sa prilogom. Cena obroka je 200din), vremena dolaska u Leskovac i prevoznog sredstva (voz, autobus, automobil) kojim se dolazi. Prijavom na vreme izbeći ćete eventualne neprijatnosti i olakšati organizatoru prihvatanje učesnika ove planinarske akcije i organizovanje ishrane.


ODGOVORNI ISPRED ORGANIZATORA I ZA SVA BLIŽA OBAVEŠTENjA:

Dejan Savić, predsednik kluba i vodič: 065/282-46-55;

Jelica Drašković, vodič: 065/81-08-444;

Zvonimir Vasiljković, vodič: 061/69-468-96;

Filip Pešić, vodič: 061/220-32-59.


OBAVEZE VOĐE GRUPA I VODIČA KOJI DOVODE SVOJE GRUPE

Da na vreme prijave svoje učesnike,

Da upoznaju učesnike akcije sa kretanjem i stazom,

Da na pohod dovedu psihofizički zdrave članove koji mogu da pešače (prema datom programu) i imaju odgovarajuću odeću, obuću i opremu,

Da organizatoru predaju: overen spisak učesnika, njihov datum roćenja, broj planinarske knjižice,

Da svi učesnici imaju overene zdravstvene i planinarske kartice,


NAPOMENA ORGANIZATORA

Učesnici pohoda učestvuju na sopstvenu odgovornost. Od učesnika očekujemo maksimalnu odgovornost prema sebi i ostalim učesnicima akcije, a od vođa grupa i vodiča da brinu o svojim članovima i na taj način pomognu organizatoru,

Molimo učesnike da u potpunosti poštuju Pravilnik o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Organizator ne odgovara za eventualne povrede i nesreće izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod uticajem alkohola i drugih nedozvoljenih sredstava,

Mi Vama pružamao maksimalnu bezbednost i što je moguće bolje uslove za boravak na našoj Kukavici,

Molimo Vas da svoje prijave dostavite na vreme kako bismo bili u mogućnosti da Vaše učešće na pohodu učinimo što prijatnijim.

Molimo vas da ne bacate otpatke od hrane, konzerve, plastične kese i boce i sl. Sačuvajmo planinu Kukavicu od zagađenja.

Molimo sve učesnike akcije da strogo vode računa o sopstvenoj bezbednosti po pitanju boravka na stenama.

Učesnici akcije su u obavezi da se pridržavaju svih mera protiv sprečavanja širenja virusa COVID19 propisanih od strane nadležnih organa koji su organizator i Planinarski savez Srbije u obavezi da sprovedu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare