Ragmi Mustafa (DPA): Osmani proglasila mrtvom ideju i nadu Albanaca Preševske doline za pripajanje Kosovu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREŠEVO-PRIŠTINA

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa objavio je večeras na svom fejsbuk profilu da je predsednica Kosova Vjolca Osmani danas u Skupštini Kosova “proglasila je mrtvom ideju i nadu Albanaca Preševske doline za pripajanje Kosovu”.

” Dragi Albanci i Albanke Preševa, Bujanoca i Medveđe!

Danas u Skupštini Republike Kosova, predsednica ove zemlje proglasila je mrtvom ideju i nadu Albanaca Preševske doline za pripajanje Kosovu. Ona je time istovremeno poništila referendum od 1. i 2. marta 1992. godine, borbu OVPMB-a i vekovnu težnju Albanaca ovih delova za ponovno ujedinjenje sa Republikom Kosovom”, napisao je Mustafa.

On je dodao da “teritorijalna razmena između Kosova i Srbije nikada u prošlosti nije bila ni bliska ni daleka. Međutim, postojala je posvećenost i privrženost predsednika Tačija da ponovo ujedini Preševo, Medveđu i Bujanovac sa Republikom Kosovom. Podsećamo da neće biti predsednika ili predsednice, ni na Kosovu ni u Srbiji, da ugasi ne samo želju Albanaca Preševa, Bujanovca i Medveđe, već i njihova dokumenta za opredeljenjem i samoopredeljenjem u kojo zemlji žele da žive”.”, poručio je Mustafa.

Po njegovim rečima ” Albanci Preševske doline legnu da spavaju i bude se iz sna zajedno sa snom da će se sutra ponovo pripojiti se Kosovu i otići na grobove svojih dedova i baka da kažu njima da su se oslobodili srpske okupacije, jer su sve generacije koje su prošle, umrle i otišle otvorenih očiju, jer nisu mogle da vide svoju autohtonu zemlju, slobodnu. Nikada nećemo prestati na našem pradedovskom putu ka ujedinjenju sa Kosovom”, napisao je mustafa.

A šta je to iznerviralo nekadašnjeg predsednika opštine Preševo?.

„Očigledno da je naša spoljna politika usmerena na interesu Kosova i samo Kosova, a ne na uske individualne i često protivpravne interese, nekima to smeta, ne samo u Srbiji već i van nje. „Kosovo nema spoljnu politiku“, kažu neki glasovi. Naravno, Kosovo ima spoljnu politiku. U stvari, konačno, Kosovo ima spoljnu politiku. Ali ja vam kažem ono što Kosovo sada nema: nema lobiranja za promene granica, nema plaćanja lobista za guranje pojedinačnih agendi, nema plaćenih intervjua za promovisanje određenih lidera, nema flertovanja sa Srbijom ili Rusijom u svrhu individualnih interesa, nema lidera koji porede Kosovo sa Nagornjim Karabahom, Abhazijom i Krimom. Vreme trgovaca za granice je prošlo jednom zauvek!“, rekla je danas u Skupštini Kosova predsednica Vjolca Osmani.

.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare