Bertolini u dvodnevnoj poseti Lebanu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu i Velikoj Plani

LESKOVAC-LEBANE-VRANJE-VLADIČIN HAN-VELIKA PLANA

 

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetiće 26. i 27. jula  Lebane, Leskovac, Vranje, Vladičin Han i Veliku Planu i obići projekte koje u ovim lokalnim samoupravama podržava Evropska unija, a koji doprinose boljem kvalitetu života građana kroz unapređenje infrastrukture, socijalnih usluga i konkurentnosti lokalnih privreda, navodi se u saopštenju EU Info kutak Niš.

                                  Prvog dana posete, 26. jula,  šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini će nakon sastanka sa predsednikom opštine Ivanom Bogdanovićem, u Lebanu obići prostorije Dnevnog centra „Sunce” koje su uz podršku EU preko EU PRO Plus programa kompletno renovirane kako bi se deci i mladima sa invaliditetom obezbedile kvalitetne socijalne usluge u adekvatnim uslovima.

                                Istog dana  Bertolini će tokom posete Leskovcu u  sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem posetiti centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u selu Bogojevce u čiju izgradnju je Evropska unija uložila više od deset miliona evra. U Leskovcu će se šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU sastati i sa predstavnicima Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga koji uz EU podršku sprovodi projekte jačanja konkurentnosti sektora malih i srednjih preduzeća, navodi se u saopštenju.

                          Drugog dana posete, 27. jula Nikola Bertolini će se u Vranju sastati sa gradonačelnikom Slobodnom Milenkovićem u 8,30 časova, a potom će posetiti Biznis inkubator centar YUMCO koji uz bespovratna sredstva EU sprovodi projekat osnaživanja malih i srednjih preduzeća da unaprede poslovanje kao i energetsku efikasnost.

                          Nakon Vranja, Bertolini će u Vladičinom Hanu 27. jula zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetiti projekat koji se sprovodi u okviru programa Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji, kroz koji je za 33 porodice obezbeđena stabmena podrška i podrška u zapošljavanju, samozapošljavanju, obrazovanju i pristupu uslugama socijalne i zdravstvene zaštite. Takođe, predstavnik Delegacije EU će u Vladičinom Hanu obići udruženja građana koje je EU podržala kroz ReLOaD program sa preko 100.000 evra po opštini sa ciljem da razvije sistem transparentne podele javnih sredstava organizacijama i osnaži civilno društvo za projektno delovanje u skladu sa prioritetima lokalne zajednice, stoji u saopštenju.

                         Bertolini dvodnevnu posetu projektima koje EU podržava širom zemlje završava u Velikoj Plani 27. jula, gde će sa predsednikom opštine Igorom Matkovićem obići dva projekta pomognuta sredstvima Evropske unije – renoviranu osnovnu školu „Karađorđe”, kao i Udruženje „Volja za životom” i Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju koje uz EU podršku unapređuje pružanje usluge dnevnog boravka kroz uspostavljanje službe neurofidbek terapije i renoviranja prostorija boravka.

Foto: euproplus

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare