“Bazar zdravlja” sutra ispred Niškog kulturnog centra, besplatni pregledi na licu mesta

NIŠ

Građani će u subotu 9. juna u okviru “Bazara zdravlja” moći besplatno da izmere nivo šećera u krvi, pritisak ili indeks telesne mase, te porazgovaraju sa lekarima o zdravim navikama. Bazar zdravlja se održava na platou ispred Niškog kulturnog centra u periodu od 10 do 12 sati.

Cilj “Bazara zdravlja” je promovisanje zdravih stilova života i smanjenje broja novoobolelih i umrlih od hroničnih bolesti. “Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta. Na Bazaru zdravlja radiće se merenje krvog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, određivanje masne mase u organizmu, merenje BMI”, navode iz Dom azdravlja.

Pored navedenih analiza koje će građani moći da urade u subotu oni će imati priliku i da razgovaraju sa lekarima i tako saznaju kako da poboljaju zdravlje i steknu zdravije životne navike, a dobiće i edukativni materijal.

“Osnovni zadatak Doma zdravlja kao ustanove primarne zdravstvene zaštite je unapređenje zdravlja i poboljšanje kvaliteta života eliminisanjem uzroka koji dovode do pojave bolesti i približavanje sistema zdravstvene zaštite korisnicima”, navode iiz ove zdravstvene ustanove.

Bazar zdravlja se organizuje treći put za redom, a iz Doma zdravlja  još dva do kraja godine  u avgustu i septembru. Sutrašni bazar se organizuje u saradnji Dima zdravlja i Gradske opštine Palilula.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare