Bajkeri i ove godine obradovali mališane na Dečjoj klinici

NIŠ

Tradicionalno, i ove godine u susret Novoj godini, bajkeri članovi kluba “MC Road Guardian“ , obučeni u kostime Deda Mraza, svojim motorima došli su do Klinike za pedijatriju UKC Niš i uz pesmu i počasnu vožnju ulepšali pretpraznični period mališanima koji se trenutno leče na nekom od odeljenja dečijih klinika Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

 Pored počasne vožnje motora, pod prozorima Klinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Niš, ove godine deci su se pesmom obratili „moto Mrazevi“ , niški rok muzičar Dejan Najdanović Najda i generalni direktor UKC Niš profesor dr Zoran Perišić kao i profesorka dr Jelena Vojinović i zaposleni na ovoj klinici.

 „Bajkeri su još jednom pokazali da su veliki ljudi. Po kišnom danu, nasmejani su došli da ulepšaju ovaj dan našim pacijentima i osmehom im izmame osmeh. Hvala im na tome jer su osmeh i pažnja, više puta sam rekao, jako važni za svu decu sveta, a naročito za decu koja su zbog bolesti van svojih domova u vreme praznika“, rekao je direktor Univerzitotskog kliničkog centra Niš profesor dr Zoran Perišić.

 Bajkeri, članovi kluba “MC Road Guardian“ sa puno ljubavi već nekoliko godina organizuju darivanje mališana za novogodišnje praznike na dečijim klinikama UKC-a.

„Nama su motiv deca i njihov osmeh. Svi mi živimo za decu i ovo je nešto najmanje što možemo da učinimo da njima ulepšamo makar jedan dan koji provode u bolnici“, kaže predsednik kluba “MC Road Guardian“ Milan Stojiljković.

 Radost zbog njihovog dolaska videla se i u očima zaposlenih na ovim klinikama.

„Meni su oči bile pune suza gledajući sa koliko ljubavi i posvećenosti ovi ljudi evo koliko godina već dolaze i izvlače najšire i najiskrenije osmehe svih naših pacijenata i nas zaposlenih. Taj osmeh, to je nejlekovitije sredstvo koje postoji jer dolazi iz srca i iz duše. Pesma koju smo im svi zajedno otpevali je nešto što verujem da će pamtiti dugo“, rekla je prof.dr Jelena Vojinović rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC Niš.

 Humanitarni defile bajkera, nastavljen je u centru, gde su nastavili podelu slatkiša deci ispred Banke dobročinstva, gde ih je dočekala Marina Adamaović, niška humanitarka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare