U akciji „Deca deci na dar“ Zdravstvenom centru podeljeno 60 paketića

VRANJE

Uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa Vranjskog  Pahomija, učenici osnovnih i srednjih škola sa svojim veroučiteljima

posetili su i donirali poklone deci koja se nalaze na lečenju na Dečjem odeljenju Zdravstvenog centra Vranje, kao i majkama i bebama na Ginekologiji. Oni su izabrali današnji dan Materice, koji je najveći pravoslavni hrišćanski praznik posvećen ženama i majkama. Podeljeno je 60 novogodišnjih paketića.

Koordinator za versku nastavu eparhije Vranjske Nikola Pavlović kaže da je reč o tradicionalnoj humanitarnoj akciji pod nazivom „Deca deci na dar“. 

Direktor Zdravstvenog centra Vranje, dr Saša Đorđević sa saradnicima je podržao akciju učitelja veronauke uz napomenu da se sa rađenjem deteta rađa i majka i da je to posebno značajno u životu svake žene.

„Ovo je izuzetan događaj u verskom kalendaru u vreme praznika kome se najviše raduju deca i upravo zato je veoma bitno da se deci i na ovaj dan dodatno posveti pažnja. Deca su nam posebno važna, oni su budućnost i prosperitet svakog društva. Zato smo mi na današnji dan uz svu našu decu i majke simbolično i na ovaj načim“, rekao je dr Đorđević.
Namenjeno je i 60 paketića za socijalno ugrožene, kao porodice sa više dece. Njima će pokloni biti uručeni u školama koje pohađaju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare