Austrijanci zainteresovani za ulaganje u Vranje

VRANJE

Predstavnici ambasade Austrije u Srbiji i jedne kompanije iz ove zemlje koja ima višedecenijsku tradiciju poslovanja posetili su Vranje i razgovarali sa gradonačelnikom  Slobodanom Milenkovićem.

 

Visoki gosti su došli zajedno sa savetnicima premijerima Aleksandra Vučića za strana ulaganja, Markom Pećancem i Jergom Heskensom.

Na sastanku je bilo reči o prednostima koje Vranje pruža investitorima.

,, Prioritet nam je uređenje Slobodne zone i u tome imamo podršku Ministarstva privrede i Evropskog PROGRESA. Zaokružićemo taj obiman posao i kao lokalna samouprava potencijalnim investitorima pružićemo maksimalne olakšice. Preduzeli smo mere i da ovdašnjim privrednicima budemo istinski partneri jer nam je najvažniji cilj da otvorimo što više radnih mesta”, rekao je Milenković.

Gosti su se interesovali za strukturu nezaposlenih osoba, uz napomenu da su Austrijanci zainteresovani za Vranje, što se potvrdilo i prilikom  posete Jumku, koja bi trebalo da dobije komercijalnog kupca iz ove zemlje.

Savetnici Pećanac i Heskens su naglasili da Vranje od drugih gradova izdvaja duga industrijska tradicija i specifičan geografski položaj.

Zajedno sa državnim sekretarom Ministarstva privrede Draganom Stevanovićem obišli su i Slobodnu zonu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare