Asfaltiranje Ustaničke ulice

LESKOVAC

Posle mesec i po dana pripremnih radova i ugradnje slivnika, šahti i ivičnjaka, danas je započelo asfaltiranje Ustaničke ulice, još jedne od uskih saobraćajnica u naselju ”Obrada Lučića”.

Tačno po planu, izgradnja Ustaničke ulice, se završava u roku od 45 dana, a ekipe ”Kargolesa”, kome se posao poveren, počele su nanošenje prvog sloja asfalta. Vrednost radova je 3 miliona 259 hiljada dinara, a finansira ih lokalna samouprava.

” U okviru  pripremnih radova  ugradjeni su tampon i ivičnjaci. Odvodnjavanje je rešeno pomoću gajger slivnika i sada smo došli do asfaltiranja. Ova ulica se nalazi na periferiji grada, u naselju ”Obrada Lučića”, a cilj lokalne samouprave je da uredjuje saobraćajnice, kako u centru, tako i na obodu grada, ali i čitave administrativne teritorije. Nadam se da će žitelji Ustaničke biti zadovoljni, jer više neće hodati po neuredjenoj i blatnjavoj ulici, kaže direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Milan Mladenović, član saveta Mesne zajednice, živi u Ustaničkoj  i zna koliko je bilo teško  kretati se ulicom punoj rupa, a posebno s jeseni i tokom zime.

“Asfaltiranje ove ulice za nas znači mnogo, jer je bila u jako lošem stanju, a sa prvim kišama i neprohodna. Ona vodi ka dečjem igralištu, izgradjenom pre tri godine, pa će deca do tamo stizati asfaltom”, rekao je on.

Radovi se izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom, koja je uskladjena sa Zakonom o planiranju  i izgradnji, čiji jedan član dozvoljava uredjenje i saobraćajnica u postojećem gabaritu, obzirom na to da se radi o ulici znatno manje širine od standardne.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zoe
zoe
4 godine pre

Svaka cast. Stvarno je ova vlast odrzala rec. Kad su dolazili pre u Obrada Lucica, obecali su da ce ovo da urade. Nisu nas zaboravili. Mi to cenimo.