Asfaltirana ulica do škole u Bobištu

LESKOVAC

U Bobištu se danas završavaju radovi na asfaltiranju Bosanske ulice , koja vodi do Osnovne škole “Vuk Karadžić” u ovom naselju.

U radove je preko Direkcije za urbanizam i izgradnju uloženo 1.3 miliona dinara.

Izvođač radova je „Maki plast“ d.o.o. Togočevce ačitav projekta je podrazumevao i postavljanje ivičnjaka , slivnika I nivelisanje šahti, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao radove.

“Uvek vodimo računa o ulicama koje idu prema značajnim objektima, kao što je ambulante, škole. Ova ulica je limitirana što se šitrine tiče, pošto su kuće već izgrađene, ali i tu nalazimo zakonski osnov, zahvaljujući Direkciji za urbanizam, da urbanistički sve to kanališemo i dobijemo upotrebne dozvole do koje se lako ne dolazi kada nema širine koja je zakonom propisana. Istim intenzitetom radimo kao i u periodu od godinu i po dana pre izbornog ciklusa, nov mandat će da krene iduće nedelje, ali mi intenzivno radimo svake subote i nedelje”, rekao je Cvetanović.
Narodna poslanica Olivera Pešić je ukazala je na to da na nekoj od narednih sednica Skupštine sledi usvajanje PGR 17, što će značiti urbanizaciju Bobišta.

U Bobištu je ranije asfaltiran i najveći deo glavne ulice Nikole Đuriđa Pavke, u dužini od 900 metara a grad je finansirao I osvetljenje nadvožnjaka i ulaza u Bobište, u koje je uloženo gotovo milion dinara.

Sadašnji I budući gradonačelnik leksovca Goran Cvetanović je u predizbornoj kampanji rekoa da su u ovom naselju pred same lokalne izbore izvodjeni radovi u četrdeset jednoj ulici.
Za Bobište je karakteristično to da se širi i da se broj stanovnika povećava, pa je samim tim i dece sve više. Prema poslednjme popisu, u odnosu na 2002. godinu ovo naselje ima 500 stanovnika više. Prema rečima predsednika mesne zajednice Mileta Kostića, tome je dorpinela i živa privredna aktivnost, jer u ovom naselju više privrednika uspešno radi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare