Ove godine nema bogojavljenskog plivanja u Vlasotincu zbog korone

VLASOTINCE

Organizacioni odbor bogojavljanjskog plivanja za Časni krst u Vlasotincu, poštujući mere zaštite koje je donela republička Vlada i brinući o zdravlju i sigurnosti svih – učesnika, posmatrača, pokrovitelja i organizatora – doneo je odluku da se ove godine ne održi plivanje za Časni krst u Vlasini.

“Organizacioni odbor smatra da su zdravlje, solidarnost i briga, u cilju savladavanja posledica korona virusa, obaveza svih nas, a ponajviše onih koji imaju snage i hrabrosti da plivaju za Časni krst. Zato predlažemo da 19. januara, na Bogojavljenje, odemo u svoje bogomolje, pomolimo se za mir, slogu i zdravlje svih, sa čvrstom verom da tako na najbolji način činimo pravu stvar “, kaže član organizacionog odbora Srba Takić.

Ove godine trebalo je da bude organizovano 15.jubilarno plivanje za krst u Vlasini. Prethodnih 14 obeležile su desetine učesnika i hiljade posetilaca svake godine. Njegov „zaštitni znak“ bio je i mali Kristijan Pešić, koji je prve do desete godine života plivao sa ocem za krst.

Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu, pre deceniju i po, iniciralo je i organizovalo Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, uz blagoslov sveštenstva i pod pokroviteljstvom opštine. Danas o ovoj manifestcaiji brinu i Turistička organizacija, preduzeća i ustanove vlasotinačke opštine i brojni sponzori.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Budalaština
Budalaština
3 godine pre

Taj otac tog malog Kristijana Pešića, što misli da je je hrišċanstvo buċkanje malog deteta u ladnu vodu, nije baś u libelu. I svi vi što ste stvorili “maskotu” od tuđeg deteta koje rizikuje zdravlje godinama. Gde u Svetom pismu piśe da treba da se ripa u ledenu vodu? Pa vi pravite cirkus od pravoslavlja. Ja nikad ne vido nekog popa da pliva u ledenu vodu, nego puštaju takve glupane da se glupiraju i ugrožavaju svoje zdravlje.
Da se razumemo, i ja sam vernik, pravoslavni hrišćanin, ali nisam budala.