Anketa VSS: 89 odsto glasalih smatra da Vulin zloupotrebljava Vojsku u političke svrhe

BEOGRAD

(FoNet)

Da ministar odbrane Aleksandar Vulin zloupotrebljava Vojsku u političke svrhe i za samopromiciju, smatra 89 odsto učesnika ankete Vojnog sindikata Srbije, sprovedene na njihovoj fejsbuk stranici od 31. marta do 4. aprila, saopštio je danas taj sindikat.7Piše: FoNet06. aprila 2020. 12.25

Prema saopštenju, u trenutku istraživanja tu stranicu stalno prati 18.512 pratilaca, a na dnevnom nivou periodično ima i više od 100.000 pregleda, što smatraju reprezentativnim uzorkom imajući u vidu da su tematski sadržaji i interesovanja pratilaca orijentisani na teme iz vojske i Ministarstva odbrane.

Pitanja, njih pet, postavljana su na dnevnom nivou, a na sledeće postavljeno „Da i Vulin ugrožava ugled Vojske Srbije“, 79 odsto građana koji su učestvovali u anketi smatra da ministar svojim ponašanjem i rukovođenjem urušava njen ugled koji ima u narodu.

Na pitanje „Da li biste voleli da Vulina ponovo vidite na mestu ministra odbrane“, 90 odsto učesnka ankete je odgovorilo negativno. Čak 80 odsto ispitanika odgovorilo je pozitivno na pitanje da li Vulin zloupotrebljava položaj i krši zakone, dok se 88 odsto izjasnilo da uopšte ne veruje aktuelnom ministru odbrane.

Vojni sindikat Srbije je kao razlog za anketu naveo to što su bili inspirisani činjenicom da je Ministarstvo odbrane raspisalo javnu nabavku veću od pola miliona dinara, kojom bi trebalo da se putem istraživanja javnog mnjenja preispita rejting Vulina.

Prema oceni Sindikata, rezultati njihove ankete relevantan su pokazatelj ugleda koji Vulin ima u narodu i kod pripadnika Vojske Srbije.

Podsećajući da je Vojska Srbije institucija kojoj pored Srpske pravoslavne crkve narod najviše veruje, Vojni sindikat upozorava da igrati se sa njenim ugledom „jasno pokazuje svu količinu bezobzirnosti, bahatosti i besmisla aktuelnog menadžmenta Ministarstva odbrane“.

Sindikat optužuje vrh Ministarstva odbrane da je „diletantskim rukovođenjem poslednjih godina uspeo potpuno da politizuje, privatizuje, kriminalizuje i zloupotrebi Vojsku Srbije i njene resurse u svakom smislu i tako joj nanese štetu od koje će se godinama oporavljati“.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x