Veselinović : Zašto je profit Jure jači od države?

????????????????????????????????????

BEOGRAD-LESKOVAC

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju državu i njene nadležne organe da odmah postupe u skladu sa zakonom i zabrane rad južnokorejskoj kompaniji Jura u Leskovcu da obavlja delatnost u bilo kom obimu do daljeg, budući da je tom leskovačkom pogonu potvrđen jedan slučaj kovida 19, dok je u poslednja dva dana 74 radnika te kompanije poslato u izolaciju.  

Šta još treba da se desi da ova strana kompanija poznata po šikani radnika i zabrani sindikalnog delovanja shvati da je u Srbiji gost, i da Ustav Srbije i njeni zakoni važe i za nju.

Uošte ne razumemo današnji potez gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da održava sastanke sa rukovodstvom Jure na kojima se dogovara koliko će radnika raditi na 5.000 metara kvadratnih, kada je propisano da nema okupljanja više od dve osobe.

Kao predsednik Republičke sindikalne organizacije koristim priliku da otvoreno pitam predsednika radne grupe za pandemiju, gospodina dr Predraga Kona, od kada je to gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović postao nadležan za epidemiološku situaciju, ko mu je dao ovlašćenje da pregovara sa poslovodstvom Jure o načinu proizvodnje i ko će snositi odgovornost ako se Leskovac pretvori u novi Lugano?

Predsednika države i premijerku pitam, hoćete li nam zbog pohlepe za profitom jedne strane firme, koja je očigledno jača od države koju predstavljate, uvesti 24-časovni policijski čas na teritoriji čitave Srbije i vikati na radnike kako su neodgovorni, jer su radili protiv svoje volje u istoj prostoriji? navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik ovog sindikata Željko Veselinović.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
vukan
vukan
4 godine pre

Šta je sindikat uradio do sada za bilo kog radnika pa ste sad našli da kritikujete geadonačelnika koji se maksimalno trudi da reši situaciju .

Sara
Sara
4 godine pre

Kolko ima danas zarazeni u Leskovac?

Nebojsa
Nebojsa
4 godine pre

Nemogu da poverujem da neko od poslodavca gleda svoje intrerese fabrike, a ne gleda zivote ljudi koji rade uvec u njoj zalosno???