Ana Jakimovski režirala najbolji studentski film

LESKOVAC

Žiri Studentskog takmičarskog programa 10. LIFFE-a u sastavu reditelji Milan Knežević i Marko Šopić, te scenarist Kosta Peševski odlučio je da nagradu „Radomir Bajo Šaranović“ za najbolju režiju dodeli Ani Jakimovskoj za film „Deca će doći“.

U obrazloženju žirija stoji da je ovo film koji u najboljem duhu predstavlj atradicionalnu kinematografiju, te da promišljenim rediteljskim postupkom rediteljka predstavlja bolnu priču s veoma malo dijaloga i velikim vizuelnim bogatstvom.

Žiri je dodelio i dva specijalna priznanja. Reditelju Augustu Adrianu Bratzu za film „Oropana duša“ uz obrazloženje da ova kompleksna priča veštim vođenjem glumaca govori o sudbini glavnog junaka, lopova, koji se nalazi na prekratnici i doživljava transformaciju nakon što upoznaje svoju žrtvu. Drugi režiser koji je dobio specijalno priznanje je Jovana Avramović, za režiju filma „Tišina“. U filmu je uspešno i dosledno sproveden rediteljski koncept, koji vas uvodi u svet strahova glavne junakinje. Rediteljka u romantičnu priču vešto ubacuje elemente hotota, dok na vizuelnom planu kpristi veoma precizne kadrove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare