Ambasador SAD u Srbiji uručio donaciju Domu učenika srednjih škola u Vranju

VRANJE

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri posetio je, u četvrtak, Dom učenika srednjih škola u Vranju.

Ambasador Godfri se upoznao sa funkcionisanjem ove ustanove i predao na upotrebu učenicima vrednu donaciju, kompjutersku opremu, koja je učenicima neophodna za učenje.

„Američka ambasada radi zajedno sa Srbijom na prosperitetu i razvoju demokratije u ovoj zemlji. Drago mi je što danas mogu da stanarima Doma poklonim tri lap topa, laserski štampač, video projektor i ekran za projektor. To je poklon od američkog naroda i nadam se da će im olakšati učenje“, rekao je njegova ekselencija ambasador Godfri.

Direktorka Doma učenika Maja Đorđević se zhvalila na donaciji.

„Veliko je zadovoljstvo i čast što mogu u ime zaposlenih u Domu učenika srednjih škola u Vranju kao i učenika i studenata koji borave ovde da izrazim zahvalnost ambasadoru SAD gospodinu Godfriju što nas je posetio. Ova donacija nama mnogo znači i omogućiće učenicima bolje uslove za rad i učenje. Smatramo da su dobro obrazovanje i dobri kadrovi osnova svakog društva i intenzivno se radi na tome“.

U ime gradskog rukovodstva zahvalila se gradska većnica Zorica Jović.

„Donacija je od velikog značaja za sve učenike i studente koji borave ovde. Nije samo ova donacija bitna već i one koje su uručene Vatrogasnoj jedinici kao i Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju i to je od velike važnosti za našu lokalnu samoupravu. Samim tim stavljeno je do znanja da je podrška američke ambasade prisutna, a boravak ambasadora SAD Godfrija dragocen za naš grad“.

Na kraju posete razmenjeni su pokloni.

Direktorka Đorđević uručila je ambasadoru monografiju ove ustanove koja je objavljena povodom stogodišnjice postojanja Doma i fotografiju koja je nastala 1921. godine prilikom posete amerikanca Džona Frotingama koji je svojevremeno pomagao srpskom narodu i koji je sa svojom suprugom osnovao Dom za ratnu siročad u Vranju. Američki ambasador je Domu poklonio biografiju Frotingama i podelio učenicima američke značke u znak sećanja na ovaj susret.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare