Potpisivanje javno privatnog partnerstva za ulično osvetljenje hitno povučeno sa dnevnog reda Skupštine

LESKOVAC

Na hitno zakazanoj sednici Gradskog veća grada Leskovca , na koju novinari nisu pozvani , odlučeno je da se iz dnevnog reda današnje sednice povuče odluka o potpisivanju javno privatnog partnerstva za ulično osvetljenje.

JUGpressovi izvori bliski vrhu lokalne vlastii tvrde da je, navodno, ovakva odluka usledila posle hitnih dugih sastanaka , na koje je dolazio i izvodjač radova, koji su juče i u utorak popodne održavani u kabinetu gradonačelnika Leskovca.

O detaljima u toku dana.

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
glisic&srecko
glisic&srecko
4 godine pre

Glisica i Srecka nahvaljuju da su sve radili. Momci ne znaju zakonodavstvo. Oni su morali da citaju zakone i da obezbede savetnika. Naprimao mlade, koji doktoriraju a nemaju polozen pripravnicki, niti su radili u struci. Sa njihovim diplomama, realno, da su sposobni, ne bi gubili vreme u politiku. Isli bi kod privatnika da rade za minimum 150 000 dinara. Znaci nemaju prolaz nigde sa svoje ,,znanje”, pa sad skidaju tacku.

Miroslav
Miroslav
4 godine pre

Trebali su da povuku pre svega planove i izvestaje nekih ustanova kulture jer su lazirani.

fingirani izveštaji
fingirani izveštaji
4 godine pre
Odgovori  Miroslav

I Vodovod je problematican. Izvršenje je ispod 60%, fingirali do 70%m, a po prethodnom izveštaju za 2018. god. išlo je do 90%. Uprave, društvene delatnosti, komunalno odeljenje koji daju saglasnost na te izveštaje, u ime osnivača, uopšte ne vrše proveru. Nisu oni ni stručni da na osnovu par stavki uoče nepravilnost, neškolovani su postavljeni da rade oblast koju ne razumeju, needukovani, ne idu na usavršavanja, ne prate stručne seminare. Posao se usavršava, ne sedi se partijski. Opozicija mora da nađe način da zatraži proveru kontrolnih organa za pojedine izveštaje. Zaposleni službenici ne mogu dugo da ćute. Oni sprovedu i to uglavnom usmeni nalog, zato što direktor ne ostavlja tragove krivih naloga. Ti isti službenici posle olajavaju direktore. I uvek je svaka sumnja opravdana. Opozicija mora da nađe način da izvrši naknadnu proveru. Da jednog direktora sankcionišu, drugi jedno vreme posle neće da izmišljaju izveštaje. Gospodo, vi raspravljate o lažnim izveštajima. Dalibor radi izveštaj u Komunalac. Sve ti je jasno. Dalibor radi za privatnu agenciju revizora koji daju saglasnost na izveštaj Komunalca. Sve se namešta.

žiteljka
žiteljka
4 godine pre
Odgovori  Miroslav

Cek cek pa zar nisu vec digli kredit. 1 milion € pre par godine za tu namenu, i sta je uradjeno, postavljena je led rasveta u duzini od 300 metra na glavnoj ulici, i u mlinskoj 500 metara. I pojeo vuk magarca. Na to je potroseno 20.000€ a sta je sa ostatkom novca…

Biljana
Biljana
4 godine pre
Odgovori  Miroslav

Mislis na Narodni muzej u Leskovcu i direktorku bez libelu.

Nebi
Nebi
4 godine pre
Odgovori  Biljana

Nemoj tako, pa nju najvise vole gradonacelnik. Lepojka mu zavrtela mozak :). Samo sto je niko vise ne vole, a pogotovo radnici tog muzeja. Sve ce se razjasni.