Ambasador SAD u Preševu

PREŠEVO

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri razgovarao je u Preševu sa predsednikom te opštine Šćiprimom Arifi o, kako je ambasador rekao, potencijalima te opštine.Godfri je rekao da je cilj njegove posete upoznavanje sa situacijom i ljudima na jugu Srbije i istakao da je dijalog najbolji način rešavanja problema.,, Imao sam dobar razgovor sa predsednikom i veoma cenim njegov aktivni pristup. Svidela mi se fokusiranost na probleme gradjana,, rekao je Godfri.

, Ovaj region se nalazi pred velikim izazovima i mi insistiramo  na izlazim koji mogu da se realizuju, na koji način možemo pomoći u njihovom rješavanju i kako možemo poboljšati ekonomsku situaciju u regionu,, kako  možemo spremiti odlazak ljudi sa ovog područja i doprineti stabilnosti na zapadnom Balkanu,, dodao je.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

,,Ovde smo da saznam kako funkcionišu stvari u Srbiji i kako ja mogu da doprinese svojim radom, rekao je Godfri.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi je rekao da veoma crne podršku Sad i da su se fokusirali na potrebe gradjana i pozitivne promjene.,,Govorili smo i o problemima koje kao albanska manjina imamo a obavestiti smo ambasadora i o zajedničkom nastupu na predstojeće parlamentarne izbore,, rekao je Arifi.

Godfri i Arifi su zajedno obišli Centar sa smještaj migranata u Preševu u kome se trenutno nalazi oko 700 migranata koji su vraćena ovde sa severa Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare