Ambasador SAD u Bujanovcu: Stabilnost najvažnija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BUJANOVAC

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri danas je u Bujanovcu razgovarao sa predsednikom te opštine Šaipom Kamberi o situaciji u opštine.Godfri je rekao da je jug Srbije ,, bitan region ove divne zemlje i ovde sam dočekan veoma toplo,,.
Izazovi sa kojima se susreće su zaista veliki i važan deo njihovog rešavanja je aktivni dijalog sa Beogradom kao i aktivno učešće u izbornom procesu. Mi prepoznajemo probleme u ekonomskom smislu sa kojima se gradjani susreću i smatramo da je ekonomska integracija regiona veoma važna da bi on išao napred, rekao je Godfri.On je rekao i da, ,,kako bi ovaj region ima šansu on mora da ima stabilnu budućnost,,,, Što je više stabilnosti ovde to će biti bolje za tržište i dolazak investitora,, rekao je Godfri.

Kako bi ovaj region 

Kamberi je rekao da današnja poseta pokazuje da je Sjedinjenim američkim državama stalo do stabilnosti ovog regiona, do prosperiteta i boljeg života za sve gradjana.,,Imali smo konstruktivan razgovor o odredjenim pitanjima, pre svega o integraciji Albanaca u državne institucije, o na ekonomsko jačanje ovog regiona , priznavanje diploma, udžbenika na albanskom jeziku ali takodje i ono što je ključno za očuvanje ovog regiona, očuvanje stabilnosti i bezbednosti . Preševska dolina je ključna za mnogo širi region i zato je na nama obaveza  da se zajednički zapaženo i kreirano tu stabilnost,, rekao je  Kamberi. (Kraj) ljs

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare