Ambasador Konga posetio Vranje

VRANJE

 

Ambasador Konga u Beogradu, dr Pol – Emil Cinga Auka, u okviru posete Vranju, razgovarao je gradonacelnikom  Slobodanom Milenkovićem .

Ambasador Konga je ukazao na  višedecenijsko prijateljstvo i neraskidive veze između Srbije i njegove zemlje.

,,Prvi put sam u Vranju i veze između Srbije i Konga su izuzetno jake. Prijateljstvo traje decenijama. Vladi moje zemlje poslaću izveštaj o tome šta sam video u „Simpu“ i „Jumku“ i koje su proizvodne mogućnosti ovih kolektiva, tako da očekujem da konkretizujemo saradnju na polju ekonomije. To je i cilj moje posete“, rekao je ambasador.

Gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković upoznao je njegovu ekselenciju sa privrednim potencijalima i tradicionalnim proizvodnim granama koje grad nudi, kao i sa prioritetima kao što su uređenje infrastrukuture i izgradnja obilaznice u Industrijskoj zoni.

,,Svaki vid podrške nam je dragocen i zato je naš cilj da poboljšamo kvalitet života i standard građana“, istakao je gradonačelnik.

Pre posete Gradske kuće, ambasador je posetio „Simpo“.

Ambasador Konga nije krio zadovoljstvo onim što je video u proizvodnim halama ovog vranjskog proizvođača nameštaja.

Upoznao se i sa poslovima opremanja koje „Simpo“ radi, što otvara velike mogućnosti za saradnju, tim pre što se na njihovoj obali grade veliki hoteli i to je šansa da se sklope značajni ugovori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare