Aleksinac: Žele referendum o izbeglicama

ALEKSINAC

Grupa građana opštine Aleksinac odlučila je da u utorak 14.3.2017. godine u 19 časova zakaže formiranje građanske inicijative, čiji će cilj biti aktivno rešavanje pitanja azilanata u Aleksincu.

“Naša inicijativa je nestranačka, nepolitička i usmerena na zajednički cilj – raspisivanje opštinskog referenduma kako bi građani opštine Aleksinac odlučili i javno rekli šta misle o otvaranju prihvatnog centra za azilante na teritoriji Aleksinačke kasarne” navode iz organizacionog odbora.

“Takođe, pozivaju sve stanovnike opštine Aleksinac da u utorak od 19 časova prisustvuju inicijativnoj skupštini udruženja koja će biti održana u sali nekadašnjeg komiteta, zgrada ispod SUP-a”, navodi se u saopštenju dostavljenom JUGpressu.

“Ovom problemu pristupamo zajednički, bez želje da se pitanje azilanata pretvori u političku priču. Naš cilj je da ukažemo na ozbiljne probleme koje dolazak 450 azilanata može da izazove, kako one bezbedonosne probleme, tako i zdravstvene, pa i ekonomske” navode pokretači formiranja Građanske inicijative.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare