Aleksandar Vulin : Fond vojnih osiguranika omogućiće besplatnu vantelesna oplodnju i četvrti put

NIŠ

Ulaganje u vojno zdravstvo je ulaganje u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije ali I  ulaganje u kvalitet života svih gradjana Srbije.” rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom obilaska novootvorene sale za hirurške intervencije u Vojnoj bolnici u Nišu.

U Vojnoj bolnici u Nišu otvorena je sala za mikroinvazivnu hirurgiju iz oblasti hirurgije zglobova za potrebe ortopedije. Ovom salom se u velikom meri povećava funkcionalnost hirurškog odeljenja, s obzirom na to da najveći broj povreda vojnika na terenu  su povrede zglobova

“ Ta patologija je kod našeg sastava najzastupljenija. I u gradu se često susrećemo sa takvom patologijom. Na ovaj način možemo I našim pripadnicima I civilnim osiguranicima koji se leče kod nas da pružimo adekvatan najsavremeniji način lečenja atroskopskom hururgijom.”rekao je Upravnik Vojne bolnice u Nišu pukovnik Jovica Stanojković.

Ministar Vulin je kazao da će Vojska Srbije sa Ministarstvo odbrane nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo.

“Kvalitet usluge u vojnom zdravstvu je uvek bio na najvišem nivou I taj nivo ćemo sačuvati. Kvalitet usluge u vojnom zdravstvu je nešto po čemu se meri kvalitet zdravstvene zaštite u jednoj zemlji I mi ćemo nastaviti da ulažemo u vojno zdravstvo bez obzira da li je u pitanju Beograd, Niš, Novi Sad ili bilo koja druga sredina. Gde god su pripadnici Ministarstva odbrane, gde god su pripadnici vojske Srbije, oni moraju da imaju najbolju, najvišu moguću zdravstvenu zaštitu” rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je prilikom obilaska nove hirurške sale rekao da je veoma zadovoljan što su građani Niša dobili salu koja omogućava kvalitetniju zdravstvenu uslugu I da grad pruža punu podršku svemu onome što radi Ministarstvo odbrene I vojska. Naravno, jedan ovakav segment sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite je nešto što bi trebalo da sledi I na nivou grada “ rekao je gradonačelnik Niša.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je  da se Vojska Srbije uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, u skladu sa naređenjima predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića.

„Kao što je Aleksandar Vučić rekao bela kuga jeste najveći ili jedan od najvećih problema u našoj zemlji. Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više radjamo, da stimulišemo radjanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije“,izjavio je Vulin nakon obilaska nove operacione sale u niškoj Vojnoj bolnici.

On je dodao da će “Fond vojnih osiguranika koji je do sada plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, plaćati  i četvrti pokušaj i pomeriće gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine. Omogućiće da  pravo na vantelesnu oplodnju o trošku Fonda vojnih osiguranika imaju i porodice koje već imaju jedno ili više dece” rekao je Vulin.

Da bi se uključili u mere aktivne populacione politike svaka porodica pripadnika Ministarstva odbrane i vojske dobiće pomoć  za novorođeno dete u visini prosečne plate.

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uvešće se obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare