Albanske stranke nisu dale članove biračkih odbora u Bujanovcu

BUJANOVAC

Stranke koje okupljaju Albance, i imaju dvoje poslanika u Skupštini Srbije, nisu dale članove biračkih odbora za sprovođenje referenduma na teritoriji opštine Bujanovac, saznaje Regionalna informativna agencija JUGpress.

Po “ključu” za konsituisanje biračkih odbora albanske stranke u Bujanovcu, koje su nastupale na republičkim izborima na zajedničkoj listi pod nazivom “Ujedinjena dolina” su imale pravo na članove biračkih odbora.

Sa ove liste u Skupštini Srbije dve stranke imaju svoje odbornike, Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratska partija (DP).

Predsednici ove dve stranke i, ujedno, koalicioni partneri koji vrše lokalnu vlast u Bujanovcu , Šaip Kamberi iz PDD, koji je i poslanik u Skupštini Srbije , i Nagip Arifi iz DP, inače predsednik opštine Bujanovac, nisu odgovorili na pitanje JUGpressa da li će Albanci učestvovati na referendumu kao i kakav je njihov stav, da li treba izaći i koji odgovor zaokružiti.

A zbog odbijanja albanskih stranaka da daju svoje članove biračkih odbora, predsednik Skupštine Srbije je naložio da ta mesta budu popunjena na predlog Opštinske izborne komisije.

Najveći broj članova biračkih odbora u Bujanovcu je iz redova SNS.

U Bujanovcu će se građani na referendumu izjašnjavati na 59 biračkih mesta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare