Albanci Preševske doline traže jednaka prava koja su Srbima predviđena francusko-nemačkim planom

BUJANOVAC-PREŠEVO

Albanci Preševske doline traže jednaka prava koja su Srbima na Koosvu predviđena francusko-nemačkim planom, navodi se u dokumentu koji ima Regionalna informativna agencija JUGpress.

Politički i institucionalni predstavnici tri opštine dali su zajedničku izjavu u kojoj traže punu realizaciju kolektivnih prava Albanaca u okviru dijaloga Kosovo-Srbija i evropskog predloga.

Nema razloga da se uskraćuju standardi i zakonska regulativa Preševske doline koja pripada srpskoj zajednici na Kosovu, poručuju albanski političari sa juga Srbije.

Međutim, ovu zajedničku izjavu nisu potpisaLi svi predstavnici političkih stanaka koje deluju među Albancima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Na njoj su ostala prazna mesta za potpise predsednika opštine Preševo i lidera Alternative za promene Šćiprima Arifija i lidera Pokreta za demokratski progres (PDP) i zamenika predsednika opštine Bujanovac Šćiprima Musliu.

Na spisku nije predviđeno mesto za predstavnika Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Medveđi kao ni za predstavnika Demokratske unije Albanaca koja ima odbornika u Skupštini opštine Medveđa.

Ostaje nejasno da li je ovaj dokument ponuđen na potpisivanje i njima. (kraj)LJS/MS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare