Aktivisti SNS pretukli rukovodstvo Narodne stranke?

VRANJE

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vranje Đorđe Ristić i potpredsednik tog odbora i odbornik u Skupštini grada Dragan Pavlović, danas su napadnuti i pretučeni, saopštio je Gradski odbor  NS.

Oni tvrde da su ih napadači vređali i kad je stigla policija.

 

„Današnje brutalno prebijanje predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju od strane četvorice aktivista Srpske napredne stranke, dokazuje da vlast, sve češćim i sve otvorenijim fizičkim obračunavanjem sa političkim neistomišljenicima, pokušava da teror i strah ustanovi kao legitimne metode vladanja“, navodi se u saopštenju za javnost Saveza za Srbiju.

 

Oglasio se i Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju, koji je osudio napad.

 

„Fizički napad na predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju najstrašnija je demonstracija sile i bahatosti lokalnih aktivista SNS. Ishod je mogao biti fatalan. Demokratska stranka se od osnivanja bori protiv svakog vida nasilja. Nasilje (političko u ovom slučaju) ne može imati nikakvo opravdanje. Fizičko obračunavanje sa neistomišljenicima manir je vlasti iz devedesetih godina prošlog veka“, stoji u saopštenju  Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju.

Vranjske demokrate su pozvale predstavnike istražnih i pravosudnih organa da po hitnom postupku procesuiraju napadače, tim pre što se već zna ko su.

Za ponedeljak, 5. novembar u prostorijama Narodne stranke, Savez za Srbiju Vranje za 12 sati zakazao je konferenciju za novinare.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare