AKTIVISTI SNS DELILI DRUGI BROJ „LESKOVAČKOG GLASNIKA“

LESKOVAC

 

Na platou ispred robne kuće  u centru Leskovca aktivisti SNS-a delili su danas  drugi broj  biltena  koji je po;etkom ove godine pokrenuo kabinet gradona;elnika Leskovca.

„ Cilj ovog biltena je da lokalna samouprava prikaže sve napore da od Leskovca napravi dobro mesto za život svih njegovih stanovnika”  rekla je nova portparolka gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića  Milena Janković i dodala da su ovom broju prikazana ulaganja koja se trenutno dešavaju.

„Lokalna samouprava veliku pažnju posvećuje ulaganjima u obrazovanje. Trenutno se radi na rekonstrukciji velikog broja škola, što je bio slučaj i proteklih godina. Ovaj broj donosi i tekstove o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća poput „Toplane“ ili „Vodovoda“, koji su nakon dužeg niza godina stabilizovali svoje poslovanje. Tu su i planovi Direkcije za urbanizam i izgradnju, kao i tekstovi o uređenju reke Vučjanke, o fabrici za prečišćavanje vode u Gradištu kod Grdelice”, rekla je Janković.

Pokretanjem ovog biltena kabinet gradonačelnika Leskovca krši Zakon o javnom infotmisanju po kome lokalne samouprave ne mogu biti osnivači bilo kog medija.

To, očegledno, ne predstvalja problem čelnicima leksovačke lokalne vlasti da izdaju drugi broj biltena koji se direktno finasira iz budžeta grada, za njegovo pokretanje je zvanično odvojeno 600.000 dinara a  na njemu rade ljudi iz kabineta gradonačelnika koji su na platnom spisku grada.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare