SRPSKI MINISTRI O NAPADIMA NA SRBE

PRIŠTINA
Ministri za zajednice i povratak i lokalnu samoupravu u Vladi Kosova  Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić ocenili su da su napadi na dve srpke kuće na Kosovu u poslednja dba dana “najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova”.

 

Na kuću Stevana Jančića u Pasjanu bačena je u četvrtak bomba  a na  kući Ivana Krstića u Prizrenu,polomljeni su  prozori  a dvojica  ministara  dodaju da su napadi „ za svaku osudu“.

„Bojimo se da su posledica tenzija koje traju već neko vreme na političkoj sceni Kosova, a juče su  one intenzivirane“, ocenili su Jevtić i Marić.

„Srbi u svim srpskim sredinama moraju biti adekvatno zaštićeni usled protesta i nemira koji traju i ne smemo dozvoliti da se zapaljiva situacija prelije u sredinama u kojima oni žive i dodatno ugrozi i onako nedovoljno zaštićene ljude”,  navelia su dvojica ministara u zajedničkom saopštenju  u kome dodaju da  “napadi na kuće u kratkom vremenu, govore u prilog tome da je situacija veoma zapaljiva.”

„U ovom teškom vremenu za sve, situaciju moramo rešavati na demokratski način, nikako primenom sile, koja za rezultat u nekim slučajevima može imati teške posledice. Svi moramo preduzeti korake u okviru svojih odgovornosti kako bi nam u svakom pogledu krenulo na bolje“, ističu u zajedničkom saopštenju Jevtić i Marić koji su zaklljućili da je sreća da u ovim napadima nije bilo žrtava.

 

U prošloj godini je zabeležen veliki broj napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu ali nijedan slučaj nije rešen.

Srpski ministri u Vladi Kosova u svojim saopštenjima redovno pozivaju na zaštitu Srba. (kraj) lj.s.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare