SNP HOĆE REFERENDUM O ULASKU U NATO

LESKOVAC

 

Gradski odbor Srpske narodne partije (SNP) počeo je danas u Leskovcu akciju skupljanja potpisa za  raspisivanje referendum o  pristupanju Srbije NATO alijansi.

 

„Kao stranka koja promoviše prave vrednosti i stranka koja želi da Srbija ostane u svojim Ustavom zagarantovanim granicama i da sačuva svoju veru, kulturu, pismo, tradiciju s jedne strane, a s druge kao evroskeptična stranka ne želimo da vidimo Srbiju u NATO paktu“ rekao je Aleksandar Pejčić poverenik GrO SNP Leskovac.

„Pre nekoliko dana u Skupštini Srbije na dnevnom redu je bio Sporazum Srbije sa NATO paktom. Jedina stranka koja je digla glas protiv tog sporazuma je Srpska narodna partija i, od pristutnih 170 poslanika jedini glas protiv bio je glas poslanika iz SNP. Smatramo da taj sporazum na mala vrata uvodi NATO u Srbiju. Po tom sporazumu NATO vojnici mogu slobodno da koriste naše vojne objekte, vojnu infra-strukturu i da idu Srbijom. Oni ne podležu našim zakonima i sudovima i kada bi učinili neko krivično delo ne bi bili gonjeni pred našim sudovima. Zbog toga mislimo da građani Srbije i Leskovca trebaju da dignu svoj glas i potpišu našu peticiju kojom tražimo raspisivanje referenduma o tome da li Srbija treba ili ne da pristupi NATO paktu“ rekao je Pejčić i podsetio na loše uspomene koje nas vežu za NATO iz skorije prošlosti i na hiljade žrtava stradalih u bombardovanju.

Na pitanje novinara JUGpress-a  da li  je bilo kontakata sa  DSS i Dveri, koji sprovode sličnu akciju Pejčić je rekao ” Dveri i DSS su nezavisne političke opcije, mi smo Srpska narodna partija koja pre svega ima svoj identitet i ima svoj program. Mi se držimo svog programa, normalno, bili bi dobrodošli ako bi podržali ovu našu inicijativu i u tom kontekstu ih i pozivamo da podrže ovu inicijativu”.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare