Aktavis Akademija slavila protiv Soko Banje

LESKOVAC

Podmlađena ekipa leskovačke Aktavis akademije uspela je da dođe do novih pobeda u duelu sa upornom ekipom Sokobanje 96:83 (17:21 25:20 27:16 27:26). Nakon što su pre dve nedelje ostali bez četiri igrača prve petorke, domaći su to pokušali da nadoknade borbenošću i zalaganjem. U igri Aktavisa se osećao nedostatak iskustva, kao i nesnalaženje sa sudijskim kriterijumom, što je, uz već poslovičnu nervozu, dovelo do toga da odnos u prekršajima bude u jednom trenutku pet puta veći na njihovu štetu. Nakon uglavnom izjednačene igre, gde su se ekipe smenjivale u vođstvu na poluvreme se odlazi sa 42:41. Nastavak igre doneo je konačno smireniju i čvršću odbranu Leskovčana i to se odmah odrazilo i na rezultat 69:57. Do kraja igra protiče u neuspelim pokušajima gostiju da ostvare opipljiviji rezultatski priključak. Na kraju slavlje Aktavis akademije 96:83.

Nakon utakmice trener Aktavis akademije Zoran Kostadinović kaže da ekipa, nakon igračkih promena, još uvek nije svesna koliko može.

„Prošle nedelje smo izgubili u Vladičinom Hanu, ali smo do 30. minuta uspevali da držimo rezultatsku neizvesnost. I sada je bilo slično. Mi nemamo neku rezultatsku presiju da moramo da pobeđujemo po svaku cenu, ali ne mogu da shvatim da pojedini mlađi košarkaši, juniori, nemaju želju za nadigravanjem, za borbom za svaku loptu. Sami prave greške, a onda opravdanje traže u sudijama, saigračima… Mlada smo ekipa, možemo mnogo, samo moramo da promenimo način razmišljanja.“

Ekipa Aktavis akademije igrala je u sastavu: Cekić 7, Nešić 25, Antunović 11, Stefanović 4, Stanković 4, Pavić 11, Kostić 19, Petrović, Stojiljković 3, Jović 2, Nedeljković 3, Mitić 9.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare