Ako ste dobili veliki racun za vodu, potrazite besplatnu pravnu pomoc kod pravnika Grupe gradjana Za Leskovac ZAJEDNO

LESKOVAC

Ako ste dobili veliki racun za vodu, potrazite besplatnu pravnu pomoc kod pravnika Grupe gradjana Za Leskovac ZAJEDNO.

Traze ostavku gradonacelnika.

U ovoj grupi tvrde da su gradjani pokradeni, da se retroaktivno po novoj ceni racuni salju .

Broj telefona 064 4609350 za besplatnu pravnu pomoc i na taj broj građani mogu da dobiju savet šta

da rade i od koga da traže savet .

Nenad Zdravković je, ipsred Grupe građana “Za Leskovac ZAJEDNO” rekao danas da je u pitanju “klasična pljačka od strane Vodovoda zbog koje gradonačelnik Leskovca mora da podnese ostavku jer je stvar vrlo ozbiljna, a sve što se u ovom gradu dešava odlučuje on pa prema tome on mora da bude odgovoran i podnese ostavku“.

Po njegovim rečima ova pljačka preko uvećanih računa obuhvata 50 hiljada judi u Leskovcu.

Dodao je da se voda u Leskovcu ne čita mesečno već na nekoliko meseci i da se dešava da taj period bude i po šest meseci.

Zdravković kaže da se ovo sa uvećanim račinima dogodilo zato što je po novoj ceni izračunata potrošnja mesecima unazad.

„Umesto da naprave presek 3. marta, od kada se primenjuje odluka da se računu za vodu doda i stavka za prečišćavanje otpadnih voda od 41,45 dinara po kubiku, i od tada pa do izdavanja računa naplate taj iznos, oni su retroaktivno za sve mesece ljudima naplatili i ovu dodatu stavku i zato su računi toliko uvećani“, objasnio je Zdravković.

On je rekao i da Leskovčani plaćaju najskuplju vodu u Srbiji potkrepivši te tvrdnje papirima za koje je rekao da su skinuti sa zvaničnih sajtova drugih gradova.

On je rekao da građani u Leskovcu vodu plaćaju 137 dinara bez PDV-a dok je u beogrdau cena vode po kubiku 85 dinara , u Nišu 89 dinara, Kruševcu 92 dinara, Jagodini 107, Vranje 83 dinara.

Zdravković je najavio da će na sledećoj sednici Skupštine grada ta odnornička grupa zatražiti da, kako je naveo, kao u Pirotu, grupa ugroženih domaćinstava plaća nižu cenu.

Zdravković je rekao i da je “skandalozno” da nekome ko prima penziju od petnaestak hiljada dinara račun za vodu bude i više od pet hiljada.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ika
ika
11 meseca pre

Pljacka !50000 domacinstva u proseku po 2evra po racunu,to je 100 000 evra mesecno? Pitanje je koliko iznose troskovi precistaca mesecno? Neko ce debelo ucarit.

Marko
Marko
11 meseca pre
Odgovori  ika

Kod nas stiglo +1800din za mart da je 2e bilo bi super!!!