Pomozimo Anastasiji, SMS: 136 na 2407

NOVI SAD

Anastasiji se zrno pasulja zaglavilo u dušniku i reanimacijom je jedva uspela da preživi!

Anastasija Stamenković (2019.) iz Novog Sada je bila dete urednog razvoja do novembra 2020. godine kada, nesrećnim slučajem strada usled gušenja zrnima živog pasulja, koja su se zaglavila u dušniku. U dečiju bolnicu u Novom Sadu primljena je bez srčane radnje i znakova života. Reanimacijom je preživela ali je ostalo veliko oštećenje mozga u vidu globalne ishemije. Anastasija je nakon toga dete koje ne vidi, ne sedi samostalno, ne hoda, hrani se preko gastrostome, ne govori. Takođe spazam tela predstavlja veliki problem sa kojim se i danas bori.

Za dve godine borbe Anastasiji se poboljšao vid, spazam se smanjio, iako i dalje predstavlja veliku prepreku u napretku. Počela je da se hrani oralno mada još uvek ima gastrostomu kako bi se obezbedio dovoljan unos hrane i tečnosti. Motorički za sada najslabije napreduje. I pored svega što je preživela, Anastasija je nasmejano dete koje pokazuje napredak i time roditeljima uliva nadu u dalji pozitivan tok oporavka.

Anastasija se trudi da jede i čvrstu hranu!

Da bi Anastasija još više napredovala potrebna su joj novčana sredstva za specijalističke preglede, rehabilitacije, fizikalne tretmane, rad sa logopedom i defektologom, tretmane u hiperbaričnoj komori, ortopedska pomagala, oprema za vežbe u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, odlazak u inostranstvo radi transfera matičnih ćelija, za troškove puta i smeštaja.

Anastasijini roditelji su do sada uspevali samostalno da se bore za njen oporavak a sada im je potrebna vaša pomoć s obzirom da tretmani i nega iziskuju dosta novčanih sredstava.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu da Anastasija napreduje, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica poslati SMS sa brojem 136 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Anastasiji!

SMS: 136 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001631771-35

Devizni račun: 160-6000001643870-16

IBAN: RS35160600000164387016

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare