Akcioni plan za borbu protiv vršnjačkog nasilja od nove školske godine

VRANJE

Na Javnoj raspravi o Nacrtu Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja grada Vranja za period od 2024. do 2026. godine predsednica Lokalne mreže za borbu protiv vršnjačkog nasilja i predsednica Skupštine grada Zorica Jović rekla je da očekuje da će sve procedure biti završene do juna i da će se ovaj dokument tada naći pred odbornicima lokalne Skupštine.

Kako je istakla Jović sa primenom Akcionog plana trebalo bi početi u novoj školskoj godini.

Članica radne grupe za izradu nacrta Lokalnog akcionog plana za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Danijela Milosavljević navela je da je Gradska uprava u saradnji sa Kancelarijom za mlade i sistemom obrazovanja pre izrade Akcionog plana organizovala preventivne radionice.

 „Ovaj plan će omogućiti da sve relevantne institucije deluju jedinstveno kada je u pitanju vršnjačko nasilje. Ovakav strateški dokument je potreban i neophodan, s obzirom na dešavanja u školama i van škola i nadam se da će zahvaljujući njemu ovaj problem biti preupređen, a kada se javi i rešavan pravovremeno i na adekvatan način“, rekla je Milosavljević.

Na javnoj raspravi je učestvovao i gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević, kao i koordinator Kancelarije za mlade Luka Trajković. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare