Akcija ZOO Planeta “I mi spremamo zimnicu”

  NIŠ

 U okviru akcije „I mi spremamo zimnicu“ Udruženje ZOO Planet prikuplja donacije za životinje ZOO kutka kako bi uvek imale dovoljno hrane, lekova i druge opreme tokom cele godine.

 „ Najteži period za naše životinje je tokom zime zbog čega akcija i nosi naziv „I mi spremamo zimnicu“ i traje tokom cele godine. Najveći deo donacija prikupljamo tokom prolećnih i letnjih meseci jer je tada posećenost ZOO kutka i najveća. Na mesečnom nivou za seno, prostirku, hranu i lekove našim životinjama je potrebno oko 500.000 dinara. Zbog toga apelujemo na sve ljubitelje životinja da se odazovu akciji kako bi i na jesen i tokom zime naše životinje bile site, zdrave, bezbrižne i srećne“, kažu u ovom Udruženju.

                                 Za sve donatore, ZOO Planet je pripremio i poklone, majice sa aplikacijama ugroženih životinja kako bezbrižno spavaju, a koje je osmislila doktor bioloških nauka i umetnica, Dimitrija Savić Zdravković.

                             Primera radi, kupovinom jedne majice jedan donator može da obezbedi deset bala sena. Uz svaku majicu donator dobija i poseban sertifikat u znak zahvalnosti za donaciju.

                            „Svaki posetilac ZOO Kutka može da ostavi prilog u donatorskim kutijama koje su vidljive tokom obilaska naših životinja u Kamenici. Takođe, svi posetioci prilikom posete ZOO Kutka mogu da donesu hranu i lekove za naše životinje“, dodaju iz Udruženja.

                           Građani koji žele da pomognu zbrinjavanju životinja u ZOO Planetu to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun udruženja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare