Ljubav se ljubavlju vraća

NIŠ

‘’Ljubav se ljubavlju vraća’’, naziv je humanitarne akcije koju su organizovali učenici Ugostiteljsko-turističke škole sa svojim nastavnicima. Nišlije su mogle da ih vide prethodna dva dana u Obrenovićevoj ulici gde su na svom štadnu prodavali novogodišnje čestitke koje su nastale u školskoj radionici a koje su oni sami osmislili i napravili. Ponudili su ih ljudima dobre volje da nekog obraduju za nastupajuće praznike i na originalnim čestitkama im požele srećnu Novu, a oni će od novca koji prikupe na ovaj način obradovati  mališane u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Duško Radović“ u Nišu. Humanitarnu akciju su organizovali učenici trećeg i četvrtog razreda sa smera za turističke tehničare, a njihov moto je „da je sreća veća kada se sa nekim deli“.

                                 „Dugo smo razmisljali o tome kome da namenimo darove za novogodišnje praznike a onda smo odlučili da to budu deca bez roditeljskog staranja jer smatramo da ćemo njih najviše da usrećimo“, kaže Anđela Jovanović, učenica Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu.

                                Njena drugarica iz škole Milica Todorović dodaje da su veliku pomoć oko izrade čestitaka dobili i od svojih nastavnika, a najvažnija im je bila njihova podrška.

                                „Čestitke smo pravili od materijala koji smo doneli od kuće. Ima tu svačega, perlica, konca, platna. Sve to smo spajajući pretvorili i maštovite čestitke koje smo ponudili ljudima dobre volje kako bi nam pomogli da praznike koji dolaze nekome učinimo lepšim“, dodaje Milica.

                                 Ovo nije prva humanitarna akcija učenika ove škole. Imaju ih oni još koje su prethodile ovoj, ali time što daruju, darivani su i oni sami jer je ovo pravi put da se nauče prave vrednosti, a jedna od njih je humanost ili, kako oni kažu, mala pomoć koja nekome puno znači. Jeste pomalo floskula, ali je uvek opravdana kada se radi o darivanju.

                                „Sve vreme dok su radili čestitke u školi, počev od same ideje pa do toga da nabave što više materijala, uložili su puno truda da ova akcija uspe. Kako bi čestitke bile što maštovitije dugo su radili na motivima, koristi internet i međusobno se dogovarali, a nije im bilo teško ni da po ovoj temperaturi prodaju svoje čestitke građanima“, kažu Marijana Antić, organizator praktične nastave i Sanja Spasojević, profesorka iz Ugostiteljsko-turističke škole.

                                Učenici Ugostiteljsko-turističke škole svoje novogodišnje artikle prodavaće u Obrenovićevoj ulici tri dana. Počeli su 12.decembra a akcija se završava danas. Uputili su poziv svim Nišlijama dobre volje i velikog srca da im se pridruže i tako im pomognu da, makar na trenutak, obraduju decu iz Doma „Duško Radović“ ali i da im pokažu da nisu zaboravljeni i da postoji neko ko misli i na njih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare