Akcija za pomoć novinaru Aleksandru Nikoliću

NIŠ

U sredu, 27. juna od 18.30, neposredno pred utakmicu Srbija – Brazil,  u Amfiteatru na nišavskom keju održaće se  humanitarna aukcija prodaje dresova i sportskih rekvizita.

Aukciju organizuje Sekcija sportskih novinara kako bi pomogla lečenju sportskog novinara Aleksandra Nikolića koji je oboleo je od akutne mijeloidne leukemije.

Njega očekuje transplatacija matičnih ćelija u inostranstvu za šta su potrebna velika finansijska sredstva, pa su se sportisti, novinari i cela humana javnost organizovala, kako bi pomogla izlečenju mladog novinara.

Na aukciji će se naći mnogi rekviziti koje su darivali sportisti iz Niša ali i van Niša.

Među ponuđenim rekvizitima  biće dres rukometne reprezentacije koji je nosio igrač niškog kluba „Železničar “Stevan Sretenović sa potpisima svih reprezentativaca, golmanski dres FK „Radnički“ Niš golmana Krznarića sa potpisima svih igrača „Reala sa Nišave“, dres NBA kluba „LA Klippers“ sa potpisom Miloša Teodosića, dres prvaka sveta u basketu (3×3), reprezentacije Srbije, dres Fudbalskog kluba Partizan, koji je nosio Aleksandar Mitrović, dres Košarkaškog kluba Crvena zvezda, koji je nosio Milko Bjelica.

Kako su rekli na konferenciji za novinare “crno i crveno-beli, mlađi i stariji, Nišlije, sportisti, sportski novinari, kolekcionari, ovoga puta su složni u humanitarnoj akciji da pomognu mladom sportskom novinaru

„Već neko vreme činimo napore da pomognemo našem kolegi Aci Nikoliću. Humanitarna aukcija je zamišljena da se desi baš na taj dan kada se očekuje najveće interesovanje i kada naša selekcija igra utakmicu sa Brazilom. Zahvaljujemo se Kancelariji za mlade GO Medijana koja nam je ustupila prostor i omogućila da realizujemo našu aukciju. Takođe, Kancelarija za mlade grada Niša nam je ustupila Oficirski dom u slučaju da tog dana pada kiša.“ rekao je Goran Stanković ispred Sekcije sportskih novinara koji se u ime Sekcije novinara posebno zahvaljuje humanisti Jovanu Simiću i njegovoj fondaciji „Zajedno za život“ koji se aktivno uključio i pomaže u organizaciji aukcije.

Veliki broj poznatih sportista u ovu svrhu snimili su video poruke koje se emituju na niškim televizijama.

Organizatori aukcije iz Sekcije sportskih novinara navode da svako ko želi da učestvuje u aukciji potrebno je da dođe najkasnije deset minuta pre početka kako bi se prijavili. Pravila aukcije, navode, biće objavljeni na društvenim mrežama u najskorijem roku.

Očekuje se da pristigne još dresova kao i rekviziti teniskih reprezentativaca.

Sekcija sportskih novinara Niša očekuje veliki broj ljudi na aukciji, naročito jer će se na istom mestu prenositi fudbalska utakmica između Srbije i Brazila.

Ovu akciju sportski novinari Niša organizuju u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana i Kancelarijom za mlade.

U slučaju da pada kiša, aukcija biti održana u Oficirskom domu.

Na keju će biti postavljene kutije tako da će građani moći da doniraju novac,Za sve one koji nisu u mogućnosti da učestvuju na aukciji, organizatori podsećaju da je Aleksandru Nikoliću moguće pomoći i slanjem 499 na 3030, kao i uplatama na žiro račun organizacije Budi human.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare