BIVŠI POMOĆNIK ZORANE MIHAJLOVIĆ UKAZUJE NA NEPRAVILNOSTI U NJENOM KABINETU

BEOGRAD

 

Doskorašnji pomoćnik ministarke gradjevine , saobraćaja I infrstrukture I rukovodilac Antikorupcijkog tima obratio se otvorneim pismom premijeru Srbije Aleksnadru Vučiću u kome ukazuje na  “prekid dosledne borbe protiv korupcije” u kabinetu ministrke Zorane MIhajlović.

 

 

“Ja, Pajić Slobodan, master menadžer, obraćam Vam se javno, kao bivši pomoćnik ministra građeviarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao bivši rukovodilac antikorupcijskog tima u istom ministarstvu, kao bivši potpredsednik opštinskog odbora SNS Palilula i kao član SNS.

 

Kao građanin Srbije koji se kao deo građana školovao uz rad i završio fakultet I master studije, radeći u MUP Republike Srbije od 1983 do 2003, od pozornika do rukovodioca, a potom kao preduzetnik deset godina, želeo sam da ostanem u Srbiji i za nju, ako treba položim i svoj život, na šta sam bio spreman učestvujući u odbrani Srbije, sa svim ostalim rodoljubima, kada je ona bila napdnuta spolja i iznutra. Isto tako sam bio spreman da se posle 2000. godine, borim za oporavak Srbije, kao što sam bio spreman da se po osnivanju SNS uključim u stranku u želji da se galopirajuća korupcija i zloupotrebe zaustave.

Gde god sam radio, smatrao sam da zakoni države postoje da bi se oni poštovali, jer svako drugo ponašanje vodi do opšte anarhije i bezvlašća. O svom radu uvek sam prvo izveštavao svoje predpostavljene i predlagao mere koje se trebaju preduzeti, ostavljajući njima na odgovornost da isto sprovode dalje. Na žalost moj način rada uvek se obijao meni o glavu, usled čega sam postajao nepodoban za tu sredinu i okruženje. Moja nepodobnost bila je što sam tražio poštovanje rada i odgovornosti svakog pojedinca, jer svaka selektivnost vodi narušavanju sistema.

Moje radno angažovanje u predhodnom Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a posebno u sadašnjem Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ulivalo je nadu da Srbija konačno ide napred, da se može stati na kraj korupciji i zloupotrebama, koje ubijaju njenu suštinu I mogućnost za normalan život svih građana. Moje angažovanje kao rukovodioca antikorupcijskog tima, a potom i koordinatora i pomoćnika ministra zaduženog za inspekcijski nadzor, u oba ministarstva, davalo mi je mogućnost da svoje stavove sprovodim u delo i da se nesebično borim protiv korupcije, kriminala, nestručnosti i neznanja.

Na žalost moj entuzijazam je prekinut onog trenutka, kada sam se drznuo da do šefa kabineta ministra, proturim netačnu informaciju da sam istog predao tužilaštvu, za predmet koji je bio u obradi i koji se kao i svi predhodni završio podnošenjem izveštaja svom resornom ministru. Na moju žalost i žalost svih građana Srbije, koji su kroz moj rad videli iskru u borbi protiv korupcije, bez reči pitanja, objašnjenja, pre završetka izveštaja i uz beningno objašnjenje da imam lošu saradnju sa saradnicima, razrešen sam dužnosti pomoćnika ministra. Naviknut da prihvatam svaku  odluku predpostavljenog, prihvatio sam i ovu, ali kao ni do sada nisam odustao od svoje borbe za bolju i lepšu Srbiju, što dokazuje i ovo moje javno obraćanje vama.

Moje obraćanje meilom vašem kabinetu, u cilju upoznavanja sa predmetom, nije imalo odjeka i reakcije, zbog čega koristim priliku da vas na ovaj način upoznam sa prekidom dosledne borbe protiv korupcije u ministarstvu u kom sam radio, kao i sa mogućnošću zloupotreba vašeg imena i imena vašeg brata u zloupotrebama čija se realizacija sprovodi. Obraćam se zbog nade da još ima snage i volje da se zaista spreči korupcija i kriminal u Srbiji, da odgovorni mogu da obavljaju svoj posao bez straha da zbog toga budu proterani, označeni za nepodobne i da stradaju kao žrtve korupcije i kriminala, u borbi protiv njih”, navodi Pajtić u otvorenom pismu Vučiću dostavljenom agenciji JUGpress.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peca
Peca
8 godine pre

Vrlo naivno …

Djura Leskovac
Djura Leskovac
8 godine pre

Priča se da Tito nije znao za Goli otok.

Priča se da ni Sloba nije imao pojma šta će zadesiti Ćuruviju.

Priča se evo, svašta nešto i danas.

Pripovedači se stalno menjaju.

Ali pripovetka je naizgled uvek ista?

I nikako da je naučimo!