Akcija podele hrane za najugroženije građane

VRANJE

Centar za društvene integracije CDI ovih dana podelio je pakete sa životnim namirnicama najugroženijim građanima, starim licima, obolelim od multiplaskeroze, osobama sa invaliditetom i drugim socijalno ugroženim  kategorijama stanovništva u Vranju.

Pakete sa namirnicama, čiji je donator Banka hrane Niš, dobilo je 76 porodica iz Vranja i okolnih sela.

„Problemom siromaštva najčešće su pogođena deca do 14 godina i stariji pogotovu u ruralnim područjima, ali i mnogočlane porodice, nezaposleni, samohrani roditelji, kao i osobe sa invaliditetom i porodice u kojima oni žive“, kažu u Centru za društvene integracije u Vranju.

Udruženje obolelih od multipleskleroze Pčinjskog okruga iz Vranja uručilo je zahvalnicu za nesebičnu pomoć i zalaganje Centru za društvene integracije koji je realizovao nekoliko projekta u kojima su ciljna grupa bili oboleli članovi od multiplaskleroze, ističe project manager CDI Anita Stojanović.

Nacionalni dan davanja se obeležava već pet godina i ustanovljen je na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo. Prvi put je obeležen 2018. godine, 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i filantropa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare