Akcija “Paket za novorodjenu bebu”

LESKOVAC

Gradska organizacija Crvenog krsta u Leskovcu je, za tek rođene sugrađane, pripremila poklone, nastavljajući tako najpopularniju i najradosniju akciju „Paket za novorođenu bebu“.

„Akcija je stara više od tri decenije i odvijala se kontinuirano u čitavoj Srbiji. Pre par godina, zamrla je svuda, osim u Leskovcu, jer smo mi smatrali da je za našu sredinu vrlo važna. Njome ukazujemo na značaj nataliteta, problema sa kojim se ozbiljno ukoštac uhvatila i Vlada Srbije. Naš grad, osim pada nataliteta, pogađaju i migracije, jer nam odlaze mladi ljudi, a bez mladih nema ni dece“ kaže Nebojša Cakić, predsednik UO Crvenog krsta Leskovac.

On dodaje da je pripremljeno 50 paketa, jer se, nažalost, čak i manje dece u toku Nedelje Crvenog krsta, rodi u leskovačkom porodilištu.

„Želeo bih da se zahvalim na donaciji, jer nam je svaka vrsta podrške i pomoći potrebna. Vrata pedijatrije svima su otvorena i mimo povoda poput Nedelje Crvenog krsta i ovo odeljenje može da se pohvali velikim brojem donatora i prijatelja, koji nas ne zaboravljaju“ reči su doktora Zorana Cakića.

Crveni krst Leskovac, kroz različite aktivnosti, pruža podršku hiljadama ljudi, kroz rad Narodnih kuhija, obuke prve pomoći, brigu o starima ili borbu protiv trgovine ljudima .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare